Нова бира избавяла от стреса

Северна Корея извърши ново изпитание, този път в сферата на рекламната дейност. Държавната телевизия излъчи реклама на бира, която обещава на клиентите, че ще ги избави от стреса, съобщи Ройтерс.

Комунистическият режим вари хмелната напитка, след като купи от Великобритания цяла пивоварна. Държавната телевизия почти не излъчва реклами, въпреки че репортажите за местни предприятия не са рядкост. В този смисъл изпъчването на рекламата на бирата "Тедонган" изглежда като рядко срещана стъпка в посока към комерсиализация на ефира.

На фона на весела музика и нискокачествена графика, рекламата започва с чаша, която се пълни с наливно пиво, и надпис "гордостта на Пхенян". Гордостта се излива в гърлото на плувнал в пот миньор, или се сервира на добре облечени граждани от привлекателни млади дами в традиционно корейско облекло. "Тя въплъщава новия поглед на Пхенян. Тя ще бъде неразривна част от нашия живот", се казва в клипа.    

Бирата можеше и досега да се намери от време на време в Северна Корея. В хотелите в Пхенян тя се продава на чужденци за долар и половина, пише БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини