Българската армия никога не е била така модернизирана, заяви Борисов

    Българската армия никога не е била така модернизирана, каза премиерът Бойко Борисов, който посети полигона "Црънча" по повод днешния Ден на храбростта и празник на Българската армия.

    Борисов поздрави българите за празника, както и президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, като добави, че и държавният глава също е отчел, че модернизацията на армията върви с пълни сили.

    Въпреки нищожните приходи в бюджета на държавата, не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните, подчерта премиерът. Той съобщи, че са отпуснати 6 млн.лв. за изграждане на нова, модерна казарма със столови и фитнеси в полигона в Црънча. Борисов поздрави всички храбри българи, включително и тези, които спазваха карантината и стояха вкъщи.

    "Днес е празник, но по никакъв начин заразата не е преминала. 69 са новите заболели, които са на клъстери", каза Борисов. Той каза, че ако не са били "тези неразумни хора от Нидерландия, които разнесоха заразата", щеше да има по 20-30 новозаболели. Но няма как да забраним българите да влизат в България, посочи Борисов. Според него обаче поведението на съгражданите ни пристигнали от Нидерландия е недисциплинирано и даже престъпно.

    Премиерът информира, че полицията ще се ползва да бъдат охранявани по-добре старческите домове, защото там е особено опасно. Ако сме дисциплинирани и мерките се спазват, всичко ще е наред. Нищо обаче не е преминало, нищо не се знае как ще се развие. Днес е рекорд по починали в Европа - 30 хиляди души, каза Борисов. По думите му се разхлабват мерки с цел хората да имат повече сила и здрав дух, така че да не усещат толкова силно ограниченията.

    Борисов припомни, че извънредното положение ще бъде прекратено на 13 май и ще бъде заменено от закона за санитарните мерки.

    Вчера внесохме този закон в парламента, в петък е заседанието на парламента, на което ще се вземе решение да се отмени извънредното положение на 13 май и да останат само санитарните мерки, каза Борисов. Ако се стигне обаче до усложняване на обстановката с коронавируса, затваряме всичко отново. В момента квартала "райна Княгиня" в Ямбол е затворен, посочи Борисов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Лъ
      Лъжливото овчарче
      10 -2
      16:39, 6 май 2020
      На патологичен лъжец не вярвам,а и той е осъден за лъжа.
    • 2
      Кр
      Крум
      10 -2
      17:29, 6 май 2020
      Българската армия никога не е била така деморализирана и безсмислена. Какъв е смисълът една държава да има армия и полиция, като на територията и може да влезе всеки? Да бият миньорите когато стачкуват за заплати!
    • 3
      То
      Тодор
      5 -2
      19:48, 6 май 2020
      Психопатът от Банкя вече не подлежи на лечение и никой психиатър вече не може да му помогне !Единствено правилното решение в полза на страната и на народа ни е: този индивид незабавно да бъде затворен в лудницата в Карлуково до края на дните си.
    • 4
      Пс
      Психолог
      4 -1
      19:50, 6 май 2020
      Проблемите МУ са от ПСИХОЛОГИЧЕН характер. Всичко това най-вероятно се дължи на преживяна тежка психическа травма в детството МУ, която непрекъснато извежда на преден план ПРИДОБИТA вследствие на това ТЕЖКА ОБИДА и предизвиква у НЕГО непреодолим стремеж да се ИЗЯВЯВА КАТО ГЕРОЙ-СПАСИТЕЛ. Завладелият го антагонизъм е в резултат на НЕЛЕЧИМА КОМПЛЕКСАРЩИНА, която от своя страна СЕ ПОДСИЛВА от трагично ограничения МУ ИНТЕЛЕКТ и болното МУ ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ ХВАЛЕН. Положените досега нещастни усилия за преодоляване на това трагично състояние са довели индивида до последната степен на това проявление – САМОВЛЮБЕНОСТ (НАРЦИСИЗЪМ). В случай на отправени критики или нападки към НЕГО, то тогава ТОЙ достига до най-високи нива на РАЗДРАЗНЕНИЕ, което от своя страна предизвиква първобитен „нагон” на ОМРАЗА и животински стремеж за ОТМЪЩЕНИЕ. Първата защитна стъпка на комплексирания индивид, заемащ РЪКОВОДЕН държавен пост, е ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ с НИСКОИНТЕЛЕГЕНТНИ себеподобни, чието животинско чувство за самосъхранение се изразява в „ЛИЗАНЕ“ на „началника“ и ПОДДЪРЖАНЕ у него на фалшиво убеждение за НЕПОГРЕШИМОСТ. В самотните си нощи този тип комплексари стигат до САМОСЪЖАЛЕНИЕ, от което често се РАЗПЛАКВАТ и дори РИДАЯТ от самовнушението на обида и постоянно СЪЧИНЯВАТ СЪБИТИЯ, в които се изживяват като герои. Това те го преживяват с глуповатата усмивка на мечтателя и изпадайки в това състояние приемат всички останали за ВРАГОВЕ. И ВИНАГИ, ВИНАГИ търсят причините за собственото си окаяно психично състояние ИЗВЪН СЕБЕ СИ. ТОВА Е МНОГО ОПАСНО ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! ТОВА Е МНОГО ОПАСНО ЗА ДЪРЖАВАТА!
    Последни новини