Новата творба на Банкси отдава почит към здравните работници

Британският художник Банкси сътвори рисунка, на която е изобразена медицинска сестра, летяща като супергерой от комиксите, с което той отдаде почит на медицинския персонал от първа линия, борещ се срещу Ковид-19, предадоха световните агенции.

Снимка на своята нова творба стрийт художникът публикува в Инстаграм, а оригиналът беше подарен на многопрофилната болницата в британския град Саутхемптън.

На черно-бялата рисунка е изобразено дете, което стои на пода и си играе. В лявата си ръка то държи фигурка на медицинска сестра. Тя е с маска на лицето и с протегната ръка, като напомня на летящ и притичащ се на помощ супергерой от комиксите. А в кошничка на пода лежат изоставени фигурките на двама класически анимационни и комикс любимци - Батман и Спайдърмен.

Снимката в Инстаграм Банкси е придружил само с две думи Game changer, което може да се преведе като "радикална промяна". За това как детето променя своите навици в играта. Във Великобритания и в много страни по света в нови герои се превърнаха лекарите и медицинските сестри, които с риск за живота си, се изправиха срещу пандемията.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини