Голям пожар в стротелни складове обгази Пловдив

Потушен е големият пожар, който избухна в строителните складове на бул. „Марица-юг“ 160  в Пловдив. 
Няколко екипа огнеборци и 10 противопожарни автомобили се бориха с огъня, който се беше разпрострял на повече от пет декара. В бившите складове на СМК горяха бои, топло и хидроизолационни материали. 

По време на пожара Община Пловдив препоръча на гражданите от районите „Източен” и „Тракия” да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

Само в района на ул. „Батак“ и ул. „Прохлада“ продължава да се усеща задушлива миризма. Това съобщи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който от началото на пожара бе на мястото на инцидента.

По негово настояване в СУ „Пенчо Славейков“ РИОСВ-Пловдив постави измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха.

За живеещите в останалата част на „Източен“ и на район „Тракия“ вече няма опасност и те могат да отворят прозорците си и да излизат навън, увериха от РИОСВ-Пловдив.

„Благодаря на пожарникарите и полицията за бързата и професионална реакция, тъй като ситуацията беше доста критична и опасният дим застрашаваше здравето на хората, живеещи в района“, заяви Иван Стоянов.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив започна досъдебно производство. Разследването се води по чл. 331 от Наказателния кодекс – за пожар, предизвикан по непредпазливост.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини