Село в община Сатовча е новото огнище на коронавирус, 23 са заразени

Увеличава се броят на хората от община Сатовча, заразени с новия коронавирус. Огнището в село Осина се разраства, съобщи БНР.

Заради облекчаване на забранителните мерки вече има износ на заразата и в други населени места, алармират лекари от района.

Първите десет случая на хора, дали положителни проби с PCR тестове в село Осина, бяха регистрирани преди три дни. От изследваните след това контактни лица има нови заразени.

Общият им брой до момента е 23-ма, посочи кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Той изрази тревогата си, че РЗИ не налага блокада на селото, а хората пътуват навсякъде. Застрашено е не само Осина, но и общината и цялата околия, каза Мименов.

В инфекциозното отделение на общинската болница в Гоце Делчев са настанени 7 души.

Над 30 жители на Осина са под карантина. 

Положителни Covid-тестове са регистрирани и в съседни населени места. Масовото изследване на екипи от РЗИ-Благоевград в района продължава.

Лекари алармират, че има опасност от пренос на коронавируса, тъй като част от хората от района на Осина са се преместили в жилищата си в Гоце Делчев от страх да не се заразят.

Смята се, че заразата е тръгнала от жена, която е лекувана с онкологично заболяване в столичната болница "Свети Иван Рилски". След като е била изписана и се е върнала в селото, е заразила своите близки. За съжаление, тя е починала, а всички контактни на нея лица са издирени и са поставени под карантина. Всички те са в добро състояние. Сред заразените има и 5 деца. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини