Тревожно нарастване на предаването на заразата в Германия

Германският институт за инфекциозни болести "Роберт Кох" обяви, че степента на възпроизводство на новия коронавирус - число, показващо на колко души заразен човек може да предаде вируса, е повече от един човек в Германия за втори ден поред.

Това увеличение представлява значителен ръст в сравнение с 0,65 предаване на заразата, регистрирана от института на 7 май.

Германия регистрира 456 новозаразени с новия коронавирус (COVID-19) и още 11 починали през последното денонощие. С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 171 879 души, от които са починали 7 569 души. 
Миналата седмица властите започнаха бавно да отменят ограничителните мерки като част от плановете си за повторно отваряне на страната.

Предаването на новия коронавирус варира между 2,2 и 6,5 по целия свят, докато над 1 сигнализира за потенциално нарастваща епидемия. Например коронавируси като SARS са имали подобно ниво на заразяване, докато сезонният грип като цяло не надхвърля 2, т. е. един човек не предава на повече от двама души вируса. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мн
    Мнение
    2 0
    16:20, 11 май 2020
    В кои провинции, сред кои части от населението, кои възрастови групи, колко от тях са сериозно болни...? Най-важната информация пак липсва!
Последни новини