"Велика" с Ел Фанинг от утре с онлайн премиера на целия сезон в HBO GO

Изображение 1 от 4

    Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг), която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история е с онлайн премиера утре, 16 май, в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в десет епизода и всички те ще бъдат достъпни за гледане наведнъж. Телевизионната му премиера е в началото на юни. 

    „Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара. Първи сезон разказва художествено анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт). Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която те е твърдо решена да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец. 

    Поредицата е създадена, написана и продуцирана от МакНамара, а  сред режисьорите на епизодите е Мат Шакман („Фарго“, „Град Кът Бланк“). В ролите към Ел Фанинг и Никълъс Холт се присъединяват Фийби Фокс (Аеронавтите, 2019), Адам Годли (The Umbrella Academy, 2019) и Гуилям Лий („Бохемска рапсодия“, 2018).

    Фанинг е омагьосваща в способността си да предаденевинността и по-големите амбиции на Екатерина в полза на благоразположението на двора и на зрителя. Тъй като тя се съобразява с динамиката и йерархията в двора, трансформацията й е толкова фина, че е трудно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която завършва десети и е почти невъзможно да се усети точката, в която тя се променя. Фабулата намира необходим противовес в Петър (Никълъс Холт). Колкото и неприятен да е този образ, е трудно да си представим сериала без него. В играта на Холт, образът на непоколебимия Петър придобива реалност. В неправилните ръце, хладнокръвният император лесно може да се изпусненервите си, но Холт отваря само процеп, за да покаже човешката страна на Петър в начина, по който изпитва обич към починалата си майка или в желанието му от време на време да види Екатерина щастлива, макар и често само като си замълчи.

    Сериалът ще бъде достъпен първо на онлайн стрийминг в платформата  HBO GO с нов епизод всяка събота. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини