Рестартирането на италианската Серия А зависи от кривата на заразяване

Надеждите на Серия А да се рестартира след спирането заради коронавирус ще зависят от напредъка на кривата на заразяване в следващите няколко дни, заяви министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора.

Състезанието бе спряно от 9 март и се надява да започне в средата на юни, но все още чака одобрение от правителството.
"Всички се надяваме, че шампионатът може да се рестартира възможно най-скоро, но в момента няма сигурност, както каза премиерът Джузепе Конте.

Ако кривата на заразяване се понижи, можем да потвърдим очакваната дата за рестарт, но трябва да стигнем до там постепенно, движейки се с повишено внимание и отговорност", заяви Спадафора.

Клубовете от Серия А гласуваха по-рано този месец за рестартиране на 13 юни, но оттогава правителството удължи забраната си за спортни събития до 14 юни.

"Целта е не само да се рестартира първенството, но и да завърши", добави Спадафора.

Основният препъни камък е настояването на правителството, че ако играч тества положително, целият отбор трябва да премине в карантина за 14 дни. Клубовете твърдят, че изолирането на участващия играч трябва да е достатъчно.

Клубовете също са против разпоредбата, че всеки отбор, включително треньорския и останал персонал, трябва да премине тренировъчен лагер в пълна изолация преди рестартирането на лигата. Това би създало огромни логистични проблеми.

Серия А все още има 12 кръга плюс четири мача, които бяха отложени от предишните кръгове. Ювентус, гонещ девета поредна титла, има преднина от една точка пред Лацио.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини