Ла Лига ще използва видео анализ, ако играч даде положителен тест за коронавирус

Ла Лига ще използва програма за видео анализ, за да си помогне в определянето дали има вероятност даден играч да е заразил съотборник или противник, ако бъде тестван положително за коронавирус. Това е включено в документите за подновяването на първенствата.

Протоколът, който е цитиран от "Ройтерс"е бил изпратен на клубовете в първите две дивизии на Испания и представлява актуализирана версия на книжата, получени по-рано този месец.

Отборите в първите две дивизии на Испания започнаха да тренират в групи до 10 футболисти от понеделник, докато президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че се надява сезонът да се възобнови от 12 юни. Той каза, че мерките за безопасност в лигата означават, че шансът играч да се зарази по време на мач е "практически нулев".

Ако състезател даде положителен тест след срещата, той ще бъде изолиран, докато съоръжението, в което се е състоял двубоя, ще бъде почистено и дезинфекцирано.

Всеки от личния кръг на играча, който наскоро е бил в контакт, ще бъде изследван, докато анализаторите ще използват програмата на лигата Mediacoach, за да видят с кои други футболистът е имал контакт.

Протоколът добавя, че всеки играч, който е бил в близък контакт със заразения играч повече от пет минути, ще бъде тестван, тъй като проучванията предполагат, че рискът от инфекция се увеличава, когато някой е в близост с някого за повече от 15 минути.

Правилникът също така гласи, че:

- Играчите и служителите ще бъдат тествани 24 часа преди всеки мач и температурата им ще бъде взета при пристигането им на стадиона.

- Топките ще се разпределят по периметъра на терена и ще бъдат постоянно дезинфекцирани.

- Играчите ще бъдат задължени да дезинфекцират ръцете си преди и след загрявката.

- Всички футболист и треньорски персонал трябва да носят маски и ръкавици при пристигането си на стадиона.

- Няма да има ръкостискания преди мач.

- Треньорите ще провеждат пресконференциите след мач чрез видео връзка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини