Стотици ще запалят фенер и ще ръкопляскат на учителите в Смолян и областта за 24 май

Шествия с фенери, химна на родната реч "Върви, народе възродени" и всички други празнични прояви тази година няма да имат живот. Всяка община или училище сами решават как да отбележат виртуално празника 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Във връзка с извънредната обстановка колегията при РУО – Смолян излезе с инициатива, с която всички заедно да отбележим 24 май и то не виртуално, а на живо.

В обръщение дирукторът на РУО Смолян Мария Семерджиева призова на 23.05.2020 г. в 21. 00 часа, учители, ученици, служители, родители, граждани, със запалени свещи, фенерчета, факли и да излязат на открито от балкони, прозорци, двор и др., за да почетем Светите братя Кирил и Методий и тяхното дело, както и професионалния празник на учителите и дейците на просветата.

"Предлагаме още с аплодисменти да уважим и труда на Вас - нашите учители! Нека всеки от нас по подходящ начин разгласи и реализира скромната ни и почетна инициатива в общественото пространство, където живее и работи! Да покажем, че сме задружна образователна гилдия! Желая Ви здраве и духовни висоти! Да пребъдем!", призова още началникът на РУО - Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини