С над 1 млн.лв правят цялостна рехабилитация на гимназията по икономика в Смоляни, слагат защитна система срещу мълнии

Мащабен инфраструктурен проект ще стартира Професионалната гимназия по
икономика „Карл Маркс“ в Смолян. Проектът, по който ще се извърши цялостна рехабилитация на сградата се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020г. и е на стойност 1.171 млн.лв.

Церемонията по символичния старт и първа копка на проекта ще се състои на 25.05.2020 г от 10.00 часа в двора на ПГИ „Карл Маркс“ в областния град и е част от стратегията за подобряване на регионална образователна инфраструктура за подкрепа на професионалните училища в България, а договарящ орган по настоящата схема е Министерство на образованието и науката.

В хода на строителните дейности по проекта ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на професионалната гимназия, която през 2020г отбелязва 60 години от основаването си. Ще се направи топлоизолация и основен ремонт на покрива, ще се реализира изграждане на мълниезащитна система
Част от дейностите ще включват и частична подмяна на ВИК инсталация, цялостен ремонт на санитарни възли. Частичен ремонт ще бъде извършен на електрическата инсталация и подмяна на осветителни тела.
По отношение на вертикалната планировка и създаване на достъпна вътрешна, и външна архитектурна среда, ще се осъществи подобряване на прилежащото дворно пространство, ремонт на външни спортни площадки. Ще се направи и подмяна на дограмата във физкултурния салон и ремонт на вътрешни стени и таван.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини