14 °C

С виртуално тържество Славейковци честват 24 май

  С виртуално тържество Славейковци честват 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост .В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „ Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български празник беше отбелязан по различен, но достоен начин.

  След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „Върви народе възродени“ бе експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците, посветена на празника.

  С емоционално слово г-жа Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков“, приветства ученици, учители и родители, изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която ОУ „Пенчо Славейков“ е отличено със специална грамота на РУО – Хасково. Виртуално бяха наградени изявили се ученици в национални и регионални олимпиади, състезания и конкурси. С престижната награда за цялостна дейност Славейковец - 2020 г. бе отлична Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите: г-жа Елза Маркова – начален етап, г-жа Денка Николова – прогимназиален етап, г-н Живко Митев –преподавател по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи резултати, а за цялостна дейност бяха наградени г-жа Тоска Стоилова – Заместник-директор на училището и г-жа Катя Гочева - ръководител направление ИКТ в ОУ"Пенчо Славейков", която за учебната 2019-2020 г. е удостоена и от Министерството на образованието и науката с авторитетното отличие "Неофит Рилски".

  Стихове, песни, танци и специално подготвени поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци доказаха, че 24 май е денят на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към словото и към българското.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Зд
   здрасти
   5 -1
   16:49, 24 май 2020
   Хахх, Славейковец с 50 точки, Баба и Снежана как не я Срам? Ма тя пенсионера и работи още, срам Няма тая.

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
  25 фев 2021
  Последни новини