9 °C

С виртуално тържество Славейковци честват 24 май

  С виртуално тържество Славейковци честват 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост .В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „ Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български празник беше отбелязан по различен, но достоен начин.

  След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „Върви народе възродени“ бе експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците, посветена на празника.

  С емоционално слово г-жа Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков“, приветства ученици, учители и родители, изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която ОУ „Пенчо Славейков“ е отличено със специална грамота на РУО – Хасково. Виртуално бяха наградени изявили се ученици в национални и регионални олимпиади, състезания и конкурси. С престижната награда за цялостна дейност Славейковец - 2020 г. бе отлична Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите: г-жа Елза Маркова – начален етап, г-жа Денка Николова – прогимназиален етап, г-н Живко Митев –преподавател по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи резултати, а за цялостна дейност бяха наградени г-жа Тоска Стоилова – Заместник-директор на училището и г-жа Катя Гочева - ръководител направление ИКТ в ОУ"Пенчо Славейков", която за учебната 2019-2020 г. е удостоена и от Министерството на образованието и науката с авторитетното отличие "Неофит Рилски".

  Стихове, песни, танци и специално подготвени поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци доказаха, че 24 май е денят на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към словото и към българското.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Зд
   здрасти
   5 -1
   16:49, 24 май 2020
   Хахх, Славейковец с 50 точки, Баба и Снежана как не я Срам? Ма тя пенсионера и работи още, срам Няма тая.

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини