30 °C

С виртуално тържество Славейковци честват 24 май

  С виртуално тържество Славейковци честват 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост .В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „ Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български празник беше отбелязан по различен, но достоен начин.

  След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „Върви народе възродени“ бе експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците, посветена на празника.

  С емоционално слово г-жа Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков“, приветства ученици, учители и родители, изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която ОУ „Пенчо Славейков“ е отличено със специална грамота на РУО – Хасково. Виртуално бяха наградени изявили се ученици в национални и регионални олимпиади, състезания и конкурси. С престижната награда за цялостна дейност Славейковец - 2020 г. бе отлична Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите: г-жа Елза Маркова – начален етап, г-жа Денка Николова – прогимназиален етап, г-н Живко Митев –преподавател по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи резултати, а за цялостна дейност бяха наградени г-жа Тоска Стоилова – Заместник-директор на училището и г-жа Катя Гочева - ръководител направление ИКТ в ОУ"Пенчо Славейков", която за учебната 2019-2020 г. е удостоена и от Министерството на образованието и науката с авторитетното отличие "Неофит Рилски".

  Стихове, песни, танци и специално подготвени поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци доказаха, че 24 май е денят на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към словото и към българското.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Зд
   здрасти
   5 -1
   16:49, 24 май 2020
   Хахх, Славейковец с 50 точки, Баба и Снежана как не я Срам? Ма тя пенсионера и работи още, срам Няма тая.

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  09 юли 2020
  Последни новини