Цвета Караянчева: Този ден е историческо събитие не само за Кърджали, но и за България

Изображение 1 от 2

    Този ден, в който полагаме основния камък на нов храм в Кърджали е историческо събитие не само за града, но и за България. Когато се полага камък,това е символ за душите на хората, олицитворение на които е храма.Това заяви пред журналисти председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя припомни, че по нейна препоръка премиерът Бойко Борисове отпуснал 2 млн.лева за изграждане на нов комплекс, сърцето на което е Неделното училище.

    Правителството помага , не само за изграждането на християнски ,но и на мюсюлмански храмове, както и на други вероизповедания,каза още Цвета Караянчева.

     В момент като днешния ние се завръщаме към духовността. Затова,за градежа на новия храм има не само средства от държавата , но и пари събрани от волни пожертвования от кърджалийци, посочи още Цвета Караянчева. Тя припомни,че досега съгражданите ни са дарили 150 000 лв. В условията на пандемия, даренията не секват,каза още председателят на Народното събрание.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ат
      Атанас
      1 0
      14:18, 25 май 2020
      Добре, че са благородните кърджалийци - дарители! Какво да кажем за морално не легитимните съветници на Багдасара, които близо 3 месеца никакви ги няма в дарителската кампания?
    • 2
      Дъ
      ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ
      0 0
      07:56, 26 май 2020
      Госпожо караянчева
      крайно време е пенсионери на отговорни директорски длъжности на областни структури да се изпратят в къщи.огледайте се макар, че се ктрият като мишки и да изкарат още някой месец,година ако е възможно и до напи-----ване. Това демотивира останалите служители .такава калинка която смени няколко партии,разбира се неофициално, се подвизава в инспекцията по ........../познайте коя/ понеже целия град знае.
    • 3
      Ми
      Милан
      0 0
      22:39, 26 май 2020
      07.56 Уж квота на АБВ, които ги няма отдавна, подкрепена от БСП Багдасара, чиято мъж е поставено лице в СОУ то да крадат заедно от залъка на децата, ученическото хранене в Славейков
    Последни новини