26 °C

Изцяло електрическият дом от 1950 година (видео)

Това ще ви се стори нещо като дежа вю. Автоматизираният електрически дом поддържа температурата толкова добра за живеене през всички сезони.

Той е толкова електически!

Камера показва на телевизора с кинескоп кой звъни на входната врата. И можете да му отворите с натискането на едно копче.

Имате контрол над климата (!) с помощта на панел аналогови датчици със стрелки. Филтри прочистват въздуха от полени и други алергени, лампи унищожават вредните микроорганизми в този напълно електрически автоматичен дом.

В него виждаме е и първата домашна пералня, която може да суши.

Има чудесна комбинация от домашна камина и електрическо барбекю насред стаята. И това всичкото тръгва с натискането на един бутон.

Готвенето е наистина забавно в домашния център за приготвяне на храна. Хладилникът изглежда като мебел и се отваря от двете страни, но по-интересно е приготвянето на храна по избор от рецепти в готварска книга на микрофилм. Само с натискането на няколко бутона намирате желаната рецепта.

И след като сме се наситили на храната преминаваме в увеселителния център на тотално електрическия дом. Всички членове на семейството могат да се забавляват там, разбира се като натиснат само един бутон. Телевизорът може да се завърти към която искате част на стаята. А за да чуете плоча от колекцията избрани коласики, ... само натискате бутона. Изцяло електрическия дом има специални тонколони, които ви обграждат със звук отвсякъде. Има FM радио и лентов магнетофон, който може да записва, прожектор с който можете да гледате филми и записи, направени от вас на екрана за прожекции. С едно натискане на бутона, светлината в стаята изгасва, екранът се спуска и прожекцията започва. С едно натискане на бутона!

Домакинята в този изцяло електрически дом се гордее със светещата стена в него в санитарното помещение, където можете да правите и слънчеви бани, и да се къпете. Елекрически подгряваното огледало никога няма да се замъгли от парата. А светлинната стена охлажда помещението през лятото и го топли през зимата. Има още електрическа маса за масаж и електрически уреди за упражнения.

И така нататък.

Филмът е от 1950 година.

Оттогава се изгориха маса въглища, изхарчи се маса ток, трасетата на далекопроводната електрическа мрежа се проточиха почти навсякъде и почти половината произведено електричество се изгуби, докато пътуваше по тях.

Но и 70 години по-късно далеч не всеки дом може да предложи подобни екстри. Не е лесно нещата да започнат да се случват с едно натискане на бутона.

И сега отново новата технология ни съблазнява с дом, в който всичко ще ни се сбъдва без усилие. Технологията е друга, датчиците са други, телевизорът отдавна не е с кинескоп, а домашното кино е в HD 4К или 8К. Приборите не е модерно сега да се наричат електрически, те са станали "умни". И все пак... 

Ето го и примамливото предложение от 1950 година за изцяло електрически дом:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини