26 °C

Ремонтират двора на ОУ „Климент Охридски“ за 125 000 лева

Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на двора на ОУ „Св. Климент Охридски“ към сграда на ул. „Граф Игнатиев“ №14, съобщиха от кметството.

Срокът за изпълнение на поръчката е 60 календарни дни. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 125 000 лв. без ДДС.

Финансовите средства по настоящата поръчка са осигурени от бюджета на Община Хасково.

Съществуващата асфалтова настилка на двора на училището е в лошо състояние – напукана и с много неравности. Предвижда се нивелетно фрезоване на съществуващата асфалтова настилка, полагане на битумен разлив за връзка на стар и нов асфалтобетон и полагане на нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см. Във връзка с полагането на новия асфалтобетон и последващата промяна на нивото, е необходимо да се коригира нивото на съществуващите бетонови бордюри към наличните тротоарни плочки в двора /демонтаж и монтаж на съществуващите бордюри/, както и да се коригира нивото на съществуващите шахти. Шахтите трябва също да се почистят. В северната част на двора е наличен бетон върху съществуващата асфалтова настилка, който трябва да се премахне в участъка където ще се полага новия асфалтобетон.

Върху новата асфалтова настилка е предвидено полагане на синтетична спортна настилка /с дебелина поне 10мм/ – полиуретанова или спортна каучукова система или еквивалентна. Същата трябва да е подходяща за полагане върху асфалтова основа. Върху новата спортна настилка трябва да се разчертае комбинирано игрище за няколко спорта - футбол, баскетбол, волейбол, народна топка. Към настоящия момент такова игрище е разчертано върху старата асфалтова настилка.

Срок за подаване на оферти: до 22.06.2020 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Г-
  Г-н Михайлов
  8 -5
  22:16, 29 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Су
  Супер
  4 -2
  22:36, 29 май 2020
  Браво, браво!!
 • 3
  13
  1337
  4 -2
  22:36, 29 май 2020
  Браво, най-хубавото училище!!
 • 4
  14
  1488
  4 -2
  22:48, 29 май 2020
  Че какво му има на двора ????? Перфектен си е ,няма забележки
 • 5
  Ко
  Компакт Димитровград
  6 -1
  00:25, 30 май 2020
  Тцъ тцъ я се разходете до Димитровград и почерпете малко опит крадете по малко и направете по качествени неща с тези ремонти един асфалт и настилка, чистене на шахти и т.н.толкова пари .... Събудете се господин кмете най после ...
 • 6
  Яв
  явно
  2 -4
  01:23, 30 май 2020
  двора не е лош , но все пак едно освежаване ще се отрази много добре ! браво
 • 7
  Ум
  Умиране има, наяване няма
  5 -2
  11:27, 30 май 2020
  Всеки ден минавам покрай това училище поне веднъж. От 1998г. до сега това е поне 7 или 8 ремонт на това училище - измазваха фасадата няколко пъти. Първият път в началото на зимата, а напролет мазилката падна, защото фасада не се измазва при ниски температури. Дограми сменяха. Покрив два пъти оправяха. В това училище потънаха пари за строежа на две нови и съвременни училища. Само на 500 метра по - на запад, по коритото на реката се намираше основно училище "Димитър Канев", по късно известно като "Алеко Константинов" Това училище е било открито през 1971/1972г. което преди 10 години закриха, за да запазят основно училище "Климент Охридски" което е на над 100 години, тоест, е два пъти по - старо и толкова амортизирано, че ремонтите могат да го крепят още някоя и друга година, но не и повече. Не разбирам каква е била идеята и по каква логика закриваш много по - ново и по - функционално училище, което обслужваше кв. "Каменни", кв. "Червена стена" и част от кв. "Бадема" и кв. "Градински"?
  • Ив
   Иван Иванов
   3 0
   22:03, 30 май 2020
   А ОУ 'Св.Св.Кирил и Методий' трябваше да закрият тогава, защото винаги е имало по-малко деца. В Канев имаше със 100 ученици повече, но го закриха, а оставиха ОУ 'Св.Св.Кирил и Методий'. Защо, това е въпроса.
 • 8
  12
  1234
  2 -2
  17:31, 30 май 2020
  крадене крадене и само крадене няма няма оправия......
 • 9
  Ко
  коце
  3 -1
  21:25, 30 май 2020
  А оная църната и наглата по география още там ли е на работа
 • 10
  ..
  ....
  2 -2
  22:44, 30 май 2020
  прост народ ей !
  как може да злобеете ,вместо да се радвате ,че отиват пари за УЧИЛИЩЕ .Не за дискотека,не за поредното кафене ,не за полицити ,а за УЧИЛИЩЕ.
  Вашата злоба няма край !
  Заслужават всичко най-хубаво това училище,УСПЕХ.

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини