26 °C

Недостатъкът на Cybertruck, който Мъск няма да промени

Cybertruck несъмнено е най-нестандартното предложение на Tesla досега. Пикапът, който изглежда като излязъл от научнофантастичен филм, видяхме за пръв път преди месеци като прототип, а след това няколко пъти и по американските пътища.

Последната изява на модела бе преди броени часове, когато телевизионният водещ Джей Лено седна зад волана и вкара Cybertruck в прокопания от The Boring Company тунел под Лос Анджелис.

Оказа се, че колата влиза по мярка, което не ни изненадва, защото Мъск със сигурност си е направил изчисленията.

Мнозина, които се вълнуват от творенията на Tesla, още след представянето на прототипа възроптаха, че габаритите на нестандартното возило са много големи и трудно ще може да се побере в стандартен гараж. На тях Мъск има да каже само едно - да си направят по-голям гараж, в който да вкарват машината с дължина шест метра и ширина два.

Очевидно внушителните размери не са минус, а плюс, за над 500 хиляди души, които са показали своя интерес към модела, заплащайки 100 долара на сайта на Tesla. И милиардерът е категоричен, че няма да намалява размерите на Cybertruck, каквато информация се появи наскоро. Най-малкото, защото това не е възможно на този етап, поради неясни засега причини.

Все пак, Мъск поясни, че след време компанията му може да създаде друг, по-малък пикап. Но до този момент ще трябва да си почакаме доста, защото и производството на Cybertruck се планира да започне в края на 2021 г., като все още е неясно в коя фабрика на Tesla ще се случва.

Междувременно научаваме все повече за единственото по рода си возило. То ще се предлага в три варианта на различна цена - 39 900, 49 900 и 69 900 долара, като разликата е в мотора, задвижването и възможния пробег с едно зареждането на батерията, пише Tech Crunch.

На сайта на Tesla можем да изберем как да персонализираме своя Cybertruck, преди да направим предварителната поръчка. Моделът разполага с автопилот, нo напълно автономното управление ще бъде възможно само в тунелите на The Boring Company, а по улиците системата ще е просто асистент.

Както Мъск се пошегува с Джей Лено, огромните стъкла на Cybertruck е най-добре да бъдат бронирани, просто защото е "готино". Освен това, предприемачът показа и колко е здрав ролетният капак на багажника, като се качи върху него, за дa се види, че ще го издържи.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
08 юли 2020
Последни новини