Асеновата крепост с удължено работно време

Община Асеновград съобщава, че от 1 юни НПК Асенова крепост ще работи с удължено работно време.

Туристическият обект ще посреща посетителите от 09.00 ч. до 20.00 ч. всеки ден.

Стойността на входния билет остава без промяна - 4 лева за един човек, а за групови посещения (над 10 човека) цената е 3 лева. Студенти, ученици и пенсионери плащат по 2 лева, за да разгледат крепостта отблизо. Цената на билета за семейства с до 2 деца е в общ размер на 9 лева. За обикновена беседа се плаща по 7 лева, за специализирана по зададена тема - 9 лева, а за такава на чужд език - 12 лева.

Асеновата крепост не е спирала да приема посетители през цялото време на извънредното положение в страната, при спазване на всички изисквания и заповеди на Министерството на здравеопазването. Идеята за удължаването на работното време на крепостта е във връзка с разпространението на пандемията на новия коронавирус COVID-19, поради което за последните два месеца не успяха да се реализират очакваните за периода приходи. Планирано е през юли и август, когато е активният туристически сезон, обектът дори да работи от 09.00 ч. до 22.00 ч. в петък, събота и неделя, а до 20,00 ч. в останалите дни. 

През изминалата седмица се проведе среща между ОП "Туризъм" към община Асеновград и туроператори от пловдивска област по темата за протичането на предстоящия летен сезон и съвместните мерки за привличане на туристи в региона. Дестинациите в Асеновградско, които бяха обсъдени по време на дискусията, освен Асенова крепост, са Палеонтологичен музей и Исторически музей, Етнографска къща и Старинно училище "Свети Георги" в града, пещера "Добростански бисер" и скалното светилище "Белинташ", "Караджов камък" и "Хайдушки камък". Дискутирани бяха и различни туристически маршрути в региона, рекламата и популяризирането на обектите сред туристите и активизирането им да подкрепят българския туризъм.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини