Бъдещ архитект е тазгодишният носител на приза "Достоен Асеневец"

Единадесетокласникът Дейвид Лавчев е тазгодишният носител на приза "Достоен Асеневец". Наградата му връчи днес директорката на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" в Хасково Маргарита Топалова.

Отличието се присъжда ежегодно в няколко категории, но тази година е определено само за един ученик заради обстоятелствата, в които завършихме годината дистанционно, поясни Маргарита Топалова. Решението за това кой да е носителят му за учебната 2019/2020 година е взето на Педагогическия съвет в кая на април. Призът се връчва за издигане на престижа на училището-добри резултати в учебния процес, участие в извънкласни дейности и благотворителни акции.

Дейвид Лавчев е ученик в „б“ паралелка в специалността "Строителство и архитектура с интензивно изучаване на английски език". Той е и част от екипа на Компютърна школа „Вале“ към читалище „Заря“ в Хасково, носител е на много награди от конкурси в България и зад граница за компютърните си графики. Освен почетната грамота, той получи от училището си като награда и таблет .

За добрата им работа през изтеклата учебна година и приноса в развитието на учебния процес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство са определени призове и за двама от преподавателите. Отличените са учителката по български език и литература Мариана Тянкова и преподавателката по биология и в професионалното направление „Ловно и горско стопанство“ Диана Конгалова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    7 -4
    18:26, 2 юни 2020
    Топалова да се скрие някъде. Кой я сложи директор??
    • А малкото шопарче да не е
      син на Свинята юристконсул от Съвета
      та да му правите промоция ?
  • 2
    Ро
    Роко
    1 0
    09:35, 3 юни 2020
    много яка рокля има директорката
  • 3
    Ох
    Ох
    2 -1
    13:43, 3 юни 2020
    боли


    ако не беше Дейвид сигурно щеше да е майкъл... след 10 години ще проектира Биг Бен в хасково после ще стане министър на Обединеното Кралство на село България
Последни новини