Фахри Идриз:Туризмът е бизнес,който не може да се реализира онлайн, в Кърджалийско ще трябват 2 години за възстановяването

Туризмът е бизнес, който не може да се реализира онлайн. Може да си направите резервация онлайн, но не може да изживеете контакта с културните забележителности и с атракциите онлайн. Затова туризмът е силни повлиян от страховете  и емоциите на хората. За възстановяването му в региона ще са нужни поне 2 години. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на Асоциацията по туризъм „Перперикон” д-р Фахри Идриз. Той направи уговорката, че възстановяване на бизнеса може да има само тогава,когато няма втора вълна от пандемията от коронавирус. Фахри Идриз посочи, че в резултат от пандемията най-силно са засегнати ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Много ресторанти сега ще отворят, но то ще е само за да затворят завинаги, прогнозира председателят на Асоциацията.

 За да се възстанови туризмът в Родопите трябва да сме икономически патриоти. Трябва тази година да не почиваме в чужбина, а да изберем културните забележителности, атракциите и чистия въздух на Родопа планина, призовава д-р Идриз.Той е категоричен, че тук риска от заразяване с коронавирус е по-малък, отколкото в съседните Турция и Гърция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини