Преподавател от Електрониката се включи в онлайн семинар

Инж. Таня Димитрова, преподавател в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“,взе участие он-лайн семинар на Тема: «Ролята на eTwinning при подготовката на учениците за бъдещето».

Професионалната гимназия е едно от малкото училища в България, които са удостоени с международен знак «eTwinnigучилище».

Домакин беше eTwinning – Словакия. Събитието се проведе във виртуална среда и на него присъстваха само поканени учители. Ключовите теми, които бяха разгледани в рамките на дните на семинара, бяха две, а именно –«Интернационализция и развитие на компетенции в професионалното образование и обучение и други образователни сектори» и «Как Еразъм+ може да подпомогне развитието на професионалните училища?»

В първата основна тема бяха разгледани професионалното обучение и компетенции, международните дейности и същите като подкрепа за придобиване на ключови компетенции. Предизвикателствата на днешния ден бяха посочени във втората тема – климатичните промени и covid 19, промяната на демографията,взаимносвързани икономики, глобална конкуренция, Индустрия 4.0, влиянието на автоматизацията, роботизацията,изкуствения интелект, нарастващото търсене на квалифицирана работна сила, бързо променящите се технологии и др. Засегнати бяха начините, по които програма „Еразъм+“ може да подпомогне развитието на професионалното образование и обучение - посредством институцианални стратегии, инструменти и действия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини