Димитровград ще постели червения килим за абитуриентите

Въпреки пандемичната обстановка тази година, Община Димитровград ще постели червения килим за завършващите средното си образование младежи в града, съобщи на пресконференция днес кметът Иво Димов.

Общината ще направи нужната организация, за да се проведе традиционното изпращане на абитуриентите и тази година, защото трябва да се почувстват значими и да не бъдат лишени от празника, каза кметът на Димитровград.

Графикът за провеждане на официалното изпращане вече е ясен, като първи ще бъдат ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" на 25 юни. Втори ще бъдат ипратени младежите от ПМГ Иван Вазов на 26 юни, последвани от учениците на ОУ Любен Каравелов на 27 юни и на 28 ще бъде изпращането на зрелостниците на ЕГ Иван Богоров.

Кметът на града призовава по възможност семействата на абитуриентите да ограничат броя от хора, които ще присъстват на площад България и въпреки размера на площада и че мероприятието ще бъде на открито, гостите на празника да носят маски, за да се предотврати пренасянето на зарази сред гостуващите.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини