11 °C

19 доброволци отличи кметът на Димитровград, двама от екипа на Еском

  19 доброволци от различни възрасти и професии бяха удостоени днес с благодарствени грамоти от кмета на община Димитровград, Иво Димов, за безвъзмездната си помощ по време на извънредното положение по повод пандемията с Ковид-19. Сред удостоените с грамоти има хора от частния бизнес, фелдшер, учител, танцьор, психолози, работещи в културната сфера, шофьор.  Градоначалникът изказа дълбоката си благодарност за оказаната от тях подкрепа на общинския кризисен щаб. „Всички вие отделяхте от времето си, рискувахте здравето си и това на близките си, за да бъдете в помощ на поставените под карантина или нуждаещите се”, заяви Димов.

  Градоначалникът връчи грамоти от името на гражданите, от общината и от общинския кризисен щаб на Ангел Ангелов, Веселин Иванов, Добринка Илиева, Евгени Деков, Желяз Желязов, Запрян Запрянов, Здравко Велчев, Катерина Илиева, Катерина Мазгалова, Кремена Делчева, Наталия Делчева, Нели Делчева,  Никола Запрянов, Николай Велев, Николай  Георгиев, Руси Вълев, Светла Билярска, Славея Дялкова, Румен Ройдев. Двама от наградените добровелци - Запрян Запрянов и Никола Запрянов са от димитровградския екип на интернет компанията Еском.

  Специални благодарности за добрата съвместна работа отправи кметът и към фондация "Подари Усмивка", която е доказала, че може да се справя във времена на изпитания с доброволчески и благотворителни инициативи. От името на доброволците, Наталия Делчева от фондацията благодари за предоставената възможност да бъдат част от това. „За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към доброволчеството и благотворителността”, заяви дългогодишната доброволка.

  Доброволците подпомагаха местната администрация в дейностите по доставката на храни, медикаменти и др. услуги на лица под домашна карантина и нуждаещи се в цялата община, сред които възрастни и трудноподвижни хора. Те помагаха и в пропусквателния режим и мерки в църквата по Великденските празници и др.

  За доброволческия екип в борбата с коронавируса общината получи и дарение автомобил Рено Канго, чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините.

  Кметът на Димитровград отчете, че събраните парични дарения за борба с коронавируса са 23 210 лв.,  част от които са изразходвани за висок клас маски за медиците от МБАЛ "Св. Екатерина" и др. дейности. Остатъкът  от 22 620 лв. ще бъдат изпалзвани за дейността на болницата. 

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
  26 фев 2021
  Последни новини