17 °C

19 доброволци отличи кметът на Димитровград, двама от екипа на Еском

  19 доброволци от различни възрасти и професии бяха удостоени днес с благодарствени грамоти от кмета на община Димитровград, Иво Димов, за безвъзмездната си помощ по време на извънредното положение по повод пандемията с Ковид-19. Сред удостоените с грамоти има хора от частния бизнес, фелдшер, учител, танцьор, психолози, работещи в културната сфера, шофьор.  Градоначалникът изказа дълбоката си благодарност за оказаната от тях подкрепа на общинския кризисен щаб. „Всички вие отделяхте от времето си, рискувахте здравето си и това на близките си, за да бъдете в помощ на поставените под карантина или нуждаещите се”, заяви Димов.

  Градоначалникът връчи грамоти от името на гражданите, от общината и от общинския кризисен щаб на Ангел Ангелов, Веселин Иванов, Добринка Илиева, Евгени Деков, Желяз Желязов, Запрян Запрянов, Здравко Велчев, Катерина Илиева, Катерина Мазгалова, Кремена Делчева, Наталия Делчева, Нели Делчева,  Никола Запрянов, Николай Велев, Николай  Георгиев, Руси Вълев, Светла Билярска, Славея Дялкова, Румен Ройдев. Двама от наградените добровелци - Запрян Запрянов и Никола Запрянов са от димитровградския екип на интернет компанията Еском.

  Специални благодарности за добрата съвместна работа отправи кметът и към фондация "Подари Усмивка", която е доказала, че може да се справя във времена на изпитания с доброволчески и благотворителни инициативи. От името на доброволците, Наталия Делчева от фондацията благодари за предоставената възможност да бъдат част от това. „За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към доброволчеството и благотворителността”, заяви дългогодишната доброволка.

  Доброволците подпомагаха местната администрация в дейностите по доставката на храни, медикаменти и др. услуги на лица под домашна карантина и нуждаещи се в цялата община, сред които възрастни и трудноподвижни хора. Те помагаха и в пропусквателния режим и мерки в църквата по Великденските празници и др.

  За доброволческия екип в борбата с коронавируса общината получи и дарение автомобил Рено Канго, чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините.

  Кметът на Димитровград отчете, че събраните парични дарения за борба с коронавируса са 23 210 лв.,  част от които са изразходвани за висок клас маски за медиците от МБАЛ "Св. Екатерина" и др. дейности. Остатъкът  от 22 620 лв. ще бъдат изпалзвани за дейността на болницата. 

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  25 окт 2020
  Последни новини