19 доброволци отличи кметът на Димитровград, двама от екипа на Еском

    19 доброволци от различни възрасти и професии бяха удостоени днес с благодарствени грамоти от кмета на община Димитровград, Иво Димов, за безвъзмездната си помощ по време на извънредното положение по повод пандемията с Ковид-19. Сред удостоените с грамоти има хора от частния бизнес, фелдшер, учител, танцьор, психолози, работещи в културната сфера, шофьор.  Градоначалникът изказа дълбоката си благодарност за оказаната от тях подкрепа на общинския кризисен щаб. „Всички вие отделяхте от времето си, рискувахте здравето си и това на близките си, за да бъдете в помощ на поставените под карантина или нуждаещите се”, заяви Димов.

    Градоначалникът връчи грамоти от името на гражданите, от общината и от общинския кризисен щаб на Ангел Ангелов, Веселин Иванов, Добринка Илиева, Евгени Деков, Желяз Желязов, Запрян Запрянов, Здравко Велчев, Катерина Илиева, Катерина Мазгалова, Кремена Делчева, Наталия Делчева, Нели Делчева,  Никола Запрянов, Николай Велев, Николай  Георгиев, Руси Вълев, Светла Билярска, Славея Дялкова, Румен Ройдев. Двама от наградените добровелци - Запрян Запрянов и Никола Запрянов са от димитровградския екип на интернет компанията Еском.

    Специални благодарности за добрата съвместна работа отправи кметът и към фондация "Подари Усмивка", която е доказала, че може да се справя във времена на изпитания с доброволчески и благотворителни инициативи. От името на доброволците, Наталия Делчева от фондацията благодари за предоставената възможност да бъдат част от това. „За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към доброволчеството и благотворителността”, заяви дългогодишната доброволка.

    Доброволците подпомагаха местната администрация в дейностите по доставката на храни, медикаменти и др. услуги на лица под домашна карантина и нуждаещи се в цялата община, сред които възрастни и трудноподвижни хора. Те помагаха и в пропусквателния режим и мерки в църквата по Великденските празници и др.

    За доброволческия екип в борбата с коронавируса общината получи и дарение автомобил Рено Канго, чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините.

    Кметът на Димитровград отчете, че събраните парични дарения за борба с коронавируса са 23 210 лв.,  част от които са изразходвани за висок клас маски за медиците от МБАЛ "Св. Екатерина" и др. дейности. Остатъкът  от 22 620 лв. ще бъдат изпалзвани за дейността на болницата. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини