На Алепу по начало се сторял курортен комплекс, не подпорна стена

През 2017 г. в РИОСВ сме внесли инвестиционно намерение за строеж на курортен комплекс, а не е за укрепване на свлачище.

Това заяви пред "Тази сутрин" по bTV инж. Цветанка Павлова, директор „ГБС турс“.

Конструкцията на укрепването ще е интегрирана към комплекса, добави тя.

Казусът със строежа на Алепу започна миналата година с любителски кадри, които показват мащабен строеж на Шофьорския плаж, припомня медията. Започнаха въпроси - какво се стори на Алепу? Брегоукрепително съоръжение или ваканционно селище? Как са придобити терените и дали инвеститорите имат всички необходими разрешителни? Спазени ли са законите?

Днес става ясно, че има разрешително за строеж на "Алепу вилидж", като в началото, по думите на Радослав Котларов, изпълнителен директор "ГБС турс", през 2015 г. не са мислили да има нищо на плажа, а през 2016 поради свлачище, застрашавало комплекс, който управляват, са решили да обмислят какво да правят.

Той добави, че свлачището е можело да предизвика екокатастрофа, както и други инциденти.

Отрече свлачището да е умишлено направено, защото по думите му, то им е струвало повече, отколкото ако го е нямало: "Това свлачище има последствия – 2 години инженерен труд и документация и огромни средства. Инвеститорите са мислили да правят терасовидно застрояване, пред този имот общински имот, ние сме втора линия. Този имот не е наш, имаме учредено право на строеж през 2016 г., той е съседен на комплекс, който управляваме, носеше проблеми на комплекса
това свлачище".

Той добави, че имат и паркинг и новопридобит терен.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ри
    РИОСВ -Бургас
    11 -1
    13:11, 1 юли 2020
    Подставената дир. на РИОСВ Бургас който е кадър на РИОСВ Хасково е с"медиеен" чадър от години и в конфликт на интереси с онези които тестват БЕТОНА за всеки един строеж!
    Ако има независими журналисти нека се поинтересуват от нея- дир. на РИОСВ Бургас!
  • 2
    Ка
    Какво се случва
    16 -1
    13:34, 1 юли 2020
    По начало държавата е обладана на всички нива от организирани политически престъпни групи а не от демократично избрани представители от народа.
  • 3
    Ст
    Статукво
    1 -1
    08:32, 2 юли 2020
    "Кучето си лае, кервана си върви" !
Последни новини