И днес за Гърция се влиза през Маказа

Въпреки информацията от Гръцкото посолство в България, че от първи юли единственият пункт от страната ни към южната ни съседка, през който може да се пътува за туризъм, ще е Кулата, днес ГКПП Маказа остава активен.

От Гранична полиция съобщиха, че на гръцките пунктове, съпределни на ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко войвода, е преустановeно пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел.

Към момента обаче леки коли и автобуси влизат в Гърция само през ГКПП Кулата, а през ГКПП Маказа – леки коли и микробуси до 3,5 тона.

Остава обаче предупреждението, че пътуващите към Гърция туристи трябва да имат готовност да представят на електронен или хартиен носител предварително попълнените електронни формуляри.

За влизащите в България леки коли и автобуси няма ограничения.
Товарни автомобили преминават през граничните пунктове Кулата, Илинден и Капитан Петко войвода в двете посоки, на ГКПП Кулата трафикът на камиони е интензивен, съобщават българските гранични власти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ни
    нищо не разбрах
    11 0
    13:08, 2 юли 2020
    Днес се влиза, добре.А от утре ще се влиза ли или не? Каква информация давате в крайна сметка?
    • Ха
      Хасково журналист
      8 -1
      15:08, 2 юли 2020
      Информацията е в стил хасковски журналист ...
  • 2
    Кр
    Красимира Славова
    1 -1
    16:19, 2 юли 2020
    Информацията, както виждате, е официална и от българските гранични власти от тази сутрин. Към 13 часа днес няма промяна в ситуацията. Т.е. автомобилите и микробусите до 3,5 т. са в пропускателен режим през Маказа към Гърция. Към този момент няма информация от Гръцкото посолство у нас, нито от МВнР за промяна на тази ситуация.
  • 3
    Ту
    турист
    7 0
    16:26, 2 юли 2020
    Ама стига с това тука има-тука нема, едно се пише- друго става, не може преди път да хвърляме боб през коя граница се минава и през коя не. Властите да се вземат в ръце, да се разберат и да излязат с ясна позиция.
  • 4
    Jh
    JHB
    6 0
    17:37, 2 юли 2020
    Махнете това глупаво съкращение ВССР от тази табела на снимката. Който не знае английски ще си мисли че в умрелия ссср ще влиза. А който пък знае английски, пак нищо няма да се сети, защото никъде така не се съкращава -
    Border Control Checking Point. Това някой умник го е измисли да го съкрати както по български е прието.
Последни новини