18 °C

Шепа димитровградчани подкрепиха българската природа - ВИДЕО

  В петък в центъра на Димитровград се организира мирен протест в подкрепа на българската природа и против застрояването на Алепу.

  На площада от 18 часа се събраха главно младежи, като протестиращите търсеха наказателна отговорност на виновните за изграждането на "подпорната стена" на Алепу и искаха разрушаването на бетонното съоръжение, изградено там.

  Събралите се граждани бяха малко на брой, според присъстващите една от основните причини е слабото разпространяване на информацията за организирания мирен протест, а другата е, че гражданското общество не е узряло да излезе и да защити природата на България. 

  Протестиращите раздаваха листовки в подкрепа на каузата си и скандираха шумно - "Искаме природа, не искаме бетон!"

  След едночасов протест пред сградата на общинска администрация Димитровград, шествието от граждани се отправи, скандирайки, на пешеходна обиколка по централната алея на града, по бул. България до бул. Д. Благоев.

  Природозащитниците не са убедени дали ще организират протест и следващия петък, защото не са изпълнили до момента законовото изискване за уведомление на общинските власти.

  Протест в Димитровград в подкрепа на българската природа

  Публикувахте от Новините Димитровград BGvesti в Петък, 10 юли 2020 г.

  Протест в Димитровград в подкрепа на българската природа

  Публикувахте от Новините Димитровград BGvesti в Петък, 10 юли 2020 г.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Хх
   Ххх
   4 -3
   02:25, 12 юли 2020
   Извинявайте, но се срамувам от тези деца! Какво Алепу? Кой ви плати за това? Ами множеството проблемни зони в Димитровград? Неохим, Каолин??? Имайте достойнство. Жалки сте!
  • 2
   J
   j
   0 0
   19:33, 14 юли 2020
   Неохим,Каолин,не се закачат,знаем на кой са.
  Последни новини