Италия връща официално на Франция открадната врата на Банкси

Италия връща официално във вторник на Франция открадната творба на стрийт-художника Банкси, сътворена в памет на жертвите от атентатите през 2015 година в Париж, предава Франс прес.

Произведено беше открито неотдавна във ферма недалеч от Рим. "Вратата на Банкси" ще бъде изложена в двореца Фарнезе в Рим, където е разположено френското посолство в присъствието на посланик Кристиан Масе, на главния прокурор на град Акуила, където беше открито откраднатото произведение , и на генерала на карабинерите, които са грижат за опазване на културното наследство на страната.

Датата и условията, при които ще бъде върната творбата все още не са обявени. Тя беше нарисувана от известния британски стрийт художник Банкси през 2018 година на една от вратите за авариен изход на парижката концертна зала "Батаклан". През нея преминаха много зрители, които оцеляха след терористична атака на 13 ноември 2015 година.
Тогава загинаха от ръката на терористите 90 души.

На вратата е изобразено в бели краски натъжено момиче. Вратата беше открадната през 2019 година в нощта на 25 срещу 26 януари, припомня агенцията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини