ЕК: Втора епидемична вълна е неизбежна

Втора вълна на епидемията от Ковид-19 е неизбежна, заяви днес еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис. Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно, добави зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас на съвместна пресконференция по повод мерките, които комисията предлага по този въпрос.

Националните противоепидемични мерки трябва да бъдат съобразени с особеностите на населението, включително културологични, за да има обществено доверие, посочи той. Това не е най-светлият час за ЕС, заяви Схинас по повод липсата на приложение на досегашните препоръки на комисията.

Първоначално правителствата в ЕС действаха под натиска на невиждана криза. По-късно те осъзнаха взаимосвързаността, нуждата единният пазар да снабдява хранителните вериги, сезонните работници да могат да пътуват, държавите заедно да купуват лекарства и предпазни средства, отбеляза той.

Всяка година сезонният грип създава натиск над европейските здравни системи, затова призоваваме държавите в ЕС да обмислят действия това да се предотврати, например с повишен достъп до ваксини, с по-ранно начало на кампаниите за ваксиниране и с разширяване на обхваната на тези кампании, с обществени поръчки за снабдяване с лекарствени изделия. Скоро се очакват насоките за това от Европейската агенция за предотвратяване и надзор на заболяванията, посочи Схинас.

Няма държава от ЕС, където епидемията да е изчезнала, заяви Кириакидис. Тя уточни, че още преговаря с производителя на лекарството ремдесивир, което ускорява възстановяването от новата заразна болест. По нейните думи лекарството е доставено в ЕС, а новите количества, които сега се договарят, ще бъдат разпределени между европейските държави според нуждите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    Христо
    2 0
    20:20, 15 юли 2020
    Проект или може би спец-операция наречена COVID-19.
          Какво намислиха този път? Да попитаме онази шепа хора, които управляват тази земя, световен елит, тайно световно правителство,Групата Билдерберг или както там се наричат. Ще получим ли отговор?…Най-добре, да изчакаме за да видим крайният резултат. Ако сме живи!
     Когато човек не може да види истината, той е сляп, а когато не знае какво да прави ,той е уплашен. Не е ли това целта, да бъдем слепи и уплашени? Обявено е извънредно положение, всички трябва да изпълняваме разпоредбите на Генералния Кризисен Щаб, да си стоим в къщи без да задаваме много въпроси. Не е ли това целта на световния диктаторски елит? Всяко стадо в своята кошара, за да има ред и дисциплина. Разделяй и владей! Е този път наистина се получи.Разделиха ни тотално, не остана държава, която да не е затворила своите граници. И това е само началото. Началото на тежкото робство и световна тирания които ни чакат. Все по често ще чуваме думи като „засилена форма на контрол“, „държавен надзор“, „правителствен мониторинг“ и др. Започват да ни „пасът“ с всички възможни сили и средства, казвам „пасът“ защото нали все някога ще трябва да ни пуснат от кошарата, а едно стадо което е навън трябва да се пасе.
          Вече има неоспорими доказателства за това как диктатурата на световният елит използва своите методи за тоталитарно наблюдение. Достатъчно е само, да си припомним разкритията на Едуард Сноудън, за това как американските тайни служби
    са използвали камерите на личните компютри на обикновените граждани…
    Сега, към днешна дата картинката е още по сурова – вече на всеки ъгъл има монтирана камера с лицево разпознаване, усилено се произвеждат така наречените умни часовници, които могат да ти премерят крачките, пулса, кръвното налягане, температурата на тялото, както да изчислят местонахождението ти до сантиметри.
    Нали се сещате къде отива цялата тази информация. Няма да се учудя, ако съвсем скоро тези часовници станат задължителни за носене от всички. Няма да има проблем
    за управляващите да го наложат с нов закон, та нали затова пуснаха коронавируса.
Последни новини