Новият ARM процесор на Apple ще бъде зверски

Според последни данни първият сериен ARM процесор на Apple, предназначен за персонални компютри, ще бъде сериозен претендент за призовите места по производителност. Той ще разполага с внушителните 12 ядра и ще дебютира в 13-инчовата серия MacBook Pro. Всички чипове на компанията досега, включително тези в iPad и iPhone, са разделени на performance и efficiency ядра, като новият процесор се очаква да бъде с разпределение съответно 8 към 4. Очаква се лаптопът да влезе в производството в последната третина на 2020 година.

За сравнение процесорът А12Z в новото Mac Mini, показан на WWDC, изпреварва сериозно на синтетичните тестове конкуренция си - като например Ryzen 5 4500U и Core i7-1065G7. Трябва да се има предвид, че на новия компютър те работят през специалния нов режим Rosetta 2, който реално ги емулира и по този начин предизвиква известна загуба на производителност.

Всичко това означава, че най-вероятно 12-ядреният процесор, инсталиран в новите Macbook Pro, ще бъде доста по-мощен, но за сметка на това ще бъде по-енергоефективен и ще грее значително по-малко от конкурентните Intel чипове.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини