Повдигнаха обвинение на шофьор, убил велосипедист и избягал

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 31-годишен шофьор за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинал велосипедист, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е станал на 21 юли 2020 г., през нощта, в землището на Димитровград, в посока към Меричлери.

Обвиняемият е управлявал лек автомобил „Ауди“ и е причинил смъртта на 55-годишен мъж, след което водачът избягал. Трупът е открит малко преди 7 часа вчера в канавка край пътя от Димитровград в посока Меричлери. Близо до него е намерен черен велосипед, както и части от предна броня и стъкла от фар на лек автомобил.

Разследващите са установили, че велосипедистът е загинал при пътния инцидент. Само за няколко часа служители на ОД на МВР – Хасково са установили извършителя на деянието - 31-годишният Г.Ш., който е управлявал лекия автомобил „Ауди“. Той е блъснал велосипедиста, след което напуснал местопроизшествието и се прибрал в дома си в град Меричлери. Обвиняемият оставил автомобила в двора на негов роднина, където колата била намерена. Г.Ш. е бил открит в дома си и задържан от полицията. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    25
    2551
    21 0
    17:37, 23 юли 2020
    Шибана мангуста с купена книжка!!
  • 2
    26
    2637
    17 0
    18:36, 23 юли 2020
    Дали има и основно образование, при условие че не си е купил книжката. Те една част са с фалшиви книжки,а другите с фалшиви дипломи.
  • 3
    Хи
    ХИТЛЕР
    6 0
    07:56, 24 юли 2020
    Смърт за ******а с главно "м"
Последни новини