Пентагонът не е спирал търсенето на НЛО

Програма за неидентифицирани въздушни феномени, макар и да не е класифицирана, изследва случаи, които са класифицирани.

Правителството на САЩ продължава да издирва неидентифицирани летящи обекти (НЛО) продължава и е част от програма, наречена Работна група за неидентифицирани въздушни феномени (UAPTF), която действа при Службата за военноморско разузнаване на САЩ, според последните доклади на комисията по разузнаване в Сената.

Изглежда, че тази агенция е поела отговорностите на друга група на Пентагона за лов на НЛО, която е предполагаемо разформирована през 2012 г . Констатациите на UAPTF могат да станат публично достояние в рамките на следващите шест месеца, съобщи The New York Times на 23 юли.

Докато резултатите от разследванията на UAPTF са класифицирани (засега поне), на брифинг на представители на Министерството на отбраната през март бивш консултант по програмата за НЛО, споменава „апарати от друг свят, които не са направени на тази земя“, пише „Таймс“. Въпреки това твърдение, никакви доказателства за предполагаема извънземна технология не са представени все още, според Times.

НЛО, също понякога наричани неидентифицирани въздушни явления (UAP), са обекти, които не могат да бъдат обяснени. Основната цел на военните агенции, които разследват НЛО, не е да намерят интелигентни извънземни, а да определят дали тези мистериозни обекти представляват заплаха за националната сигурност или не.

Пионерските програми като проектът Синя книга на ВВС и Националната комисия за разследвания на въздушните явления (NICAP) се фокусират върху появата на НЛО в САЩ от 50-те до 80-те години на миналия век. Програмата на Пентагона за откриване на аерокосмическа опасност (AATIP) е създадена през 2007 г. и се твърди, че е прекратена през 2012 г., когато бюджетът ѝ е спрян, съобщи Live Science.

Търсенето на НЛО в Пентагона обаче не приключило през 2012 г. Представители на Министерството на отбраната наскоро потвърдиха, че ловът на НЛО все още е активен през 2017 г. и продължава и до днес в UAPTF, съобщава The Times.

Комитетът за разузнаване на Сената на САЩ разглежда дейностите на UAPTF през юни, в своя Закон за разрешаване на разузнавателна информация за фискалната 2021 година. Това изведе сенчестата агенция за разследване на НЛО в публичното полезрение, пише „Таймс“.

Законопроектът на комисията има за цел да регулира проследяването, организацията и достъпността на информацията, свързана с НЛО, събрана от работната група. Това ще включва публикуването на публичен доклад, „изпратен в некласифициран вид“ в рамките на 180 дни от влизането в сила на законопроекта, предаде Live Science.

„Комитетът разбира, че съответното разузнаване може да е чувствително. Въпреки това комисията констатира, че обменът на информация и координацията в разузнавателната общност са противоречиви“, пишат членовете на комисията в законопроекта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини