Горският пожар в Харманлийско все още е опасен

Пожарът между харманлийските села Шишманово, Българин и Овчарово, който пламна в късния следобед вчера, продължава да гори.

Пламъците са обхванали между 2500 дка и 3000 дка площи. На 600 дка фронт огънят е в смесена гора.

Шест екипа са на мястото на огнището за овладяване на стихията, екипи с две коли на държавно горско стопанство също помагат, уточиниха от Областна администрация, където се обобщава информацията за ситуацията в региона.

Няма опасност за населението.

Вторият пожар, който пламна снощи в община Тополовград, между селата Радовец, Присъдец и Филиповци е локализиран и не се разпространява. Той е обхванал площ от около 1200 дка пасища, сухи треви и храсти. На място е разположена техника на пожарна безопасност за наблюдение.

През днешния ден кодът за пожароопасност остава червен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Sченге
    10 0
    09:47, 1 авг 2020
    С тия пенсионирани пожарникари вземащи и пенсия и заплата никаква пожарна не сте.Всичко е накрак пожара е страшен и нали командирите трябва да са начело или грешно разбирам нещата.
    Щото зам началника на ОД ПБЗН Петър Виденов който е пенсионер,ходи с униформата си още и взема поне 3 500л заплата и пенсия,си стои в къщи и не го е еня за пожара.Навремето когато горя големият пожар до Ивайловград хората гасяха,пожарна население,хеликоптери ТОЗИ беше н.к на областната пожарна и най спокойно си се плацикаше на МОРЕНЦЕТО.Та защо ги държат още тия плужеци само трошат народна пара...
  • 2
    Сл
    Случаен питащ.
    4 0
    11:36, 1 авг 2020
    Спомням си случая беше 2000г.Ивайловград беше на крак всички хора помагаха.Шефът на МВР-Директор И.Петров,Обл.управител,кмет всичко беше на бойна нога.Само този П.Виденов тогава н-к на Обл.пожарна беше на МОРЕ и не се върна да помага,което после му коства началническото място,стана зам.н-к.И още ли е на служба?Браво сладка работа,ПЕНСИЯ,ЗАПЛАТА БЛАГИНКИ ПОКРАЙ УНИФОРМАТА... затова няма управия...
  • 3
    Се
    селски стражар
    1 0
    11:41, 2 авг 2020
    Каква управия търсите след като ГЛАВНИЯ пожарникар Баце се е скрил като мелничарски ПЛЪХ в БАНКЯ
Последни новини