Двама първомайци правят йога с кауза на Орлов мост

Анна Велич (Anna Velic) и брат ѝ Ангел Димчев от Първомай подканиха десетки софиянци на Орлов мост с надеждата да се присъединят и към защитаваните от тях каузи. Кръстовището на Орлов мост не е най-енергийното място в столицата ни и да правиш йога там би било приятно, само при тези обстоятелства - когато движението е спряно от протестиращите за оставка на министър-председателя и главния прокурор.

Ани разказа за Parvomai.NET как е възникнала и самата идея. Тя е част от каузата на неправителствена организация, която иска да превърне велосипедите в основен транспорт по централните улици на София. Участниците обикалят парковете на града по определени маршрути, така че каузата им да стане достояние на възможно най-много хора.

Ани, която е дъщеря на инструктора по йога Наталия Димчева, и която практикува също, предложила да съчетаят колоездене и йога. Така към байк туровете се прибавя системата от физически, умствени и духовни практики.

Освен това Ани вижда възможността по този начин да подкрепи и още една кауза, която вълнува цяла България – оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев. Така тя и брат ѝ застават на кръстовището и посрещат деня с Йога практика. Отначало присъстващите се присъединяват единствено като отразяват с телефони и фотоапарати случващото се, а малко по-късно проявяват интерес и към предстоящите събития свързани с Колоездене и Йога на различни места в града!

Ани и Ангел подкрепят протеста именно с Йога практика, защото вярват, че „свежите умове на младите, интелигентни хора, които тепърва ще навлизат и заместват старото закостеняло мислене, ще подобрят България във всички аспекти“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини