Серия досъдебни производства и полицейски проверки в Кърджали и областта

Глоби в размер на 200 лв. и 300 лв. са наложени на двама мъже за скандал, който прераснал в сбиване. На 1 август около 17,30 часа в централната част на областния град възникнала свада между 19-годишен и 27-годишен, който си разменили обидни реплики, а след това и удари. След намеса на полицията двамата са били задържани за срок до 24 часа. Наложената административна санкция е с решение на Районния съд по Указа за борба с дребното хулиганство.

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Пред Териториалното поделение на НОИ била представена трудова книжка за отпускане на пенсия с вписани неверни данни. Разследващ полицай и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ продължават работата по случая.

37-годишен надраскал вратите на лек автомобил „Пежо“ и повредил две гуми на колата, установили криминалисти от РУ-Крумовград. Колата била паркирана в града, а престъплението извършено на 2 август. След подаден сигнал дежурна оперативна група извършила оглед и в резултат на издирвателни действия бил установен извършителят, който е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Полицейски служители от РУ-Джебел установили неправоспособен водач с фалшиво свидетелство за правоуправление. На 2 август около 15,30 часа до разклона за село Рогозче бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишен. Полицаите констатирали, че водачът е лишен от правоуправление и в срок на изтърпяване на наказанието извършва деянието отново, след като вече е бил наказан по съдебен ред. При извършен личен обиск у него била намерена фалшива шофьорска книжка, която е иззета. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Джебел. Образувано е досъдебно производство за съзнателно използване на неистински официален документ и проверка по чл.343в, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини