59-годишен с коронавирус почина в Хасково

Трети смъртен случай с коронавирус е регистриран в област Хасково, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Починалият е мъж на 59 години от община Тополовград. Той е бил приет в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково в тежко състояние вечерта на 31 юли с пневмония и придружаващо заболяване - захарен диабет тип II. Мъжът е починал на 2 август. Преди това му е взета проба, чийто резултат излиза положителен на 3 август.

Изказваме искрени съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

Припомняме, че в област Хасково има още два смъртни случая с коронавирус. Първият беше 58-годишен хасковлия, който имаше придружаващи заболявания и почина в средата на април. Втората жертва с наличие на заразата е 50-годишна жена от тополовградското село Радовец.

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети сто шейсет и една проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково за взети сто петдесет и три проби. Сто четиридесет и три от тях са направени на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково. Резултатите им все още се обработват. Останалите десет проби, взети от РЗИ-Хасково, са осем контроли и две на контактни лица. Те са отчели отрицателен резултат.

Напълно излекувани са: жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

От МБАЛ-Хасково са взети 8 проби за наличие на Covid-19. Седем са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен резултат е отчела пробата на починалия 59-годишен мъж от община Тополовград.

След направено епидемиологично проучване се установи, че 59-годишната жена, която бе констатирана през вчерашния ден, живее на територията на друга област, поради което е прехвърлена към РЗИ по местоживеене.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 93. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, двадесет и пет на домашно лечение, трима починали и петдесет и осем излекувани. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Кл
    Клиент
    13 -9
    10:09, 4 авг 2020
    в ценръра до една пицария в едно заведение има една от морето го носи и ще пламне всичко.упражнява древна професия и прави кафета и пръска зараза.скоро ще видите,няма мерки!
    • 36
      3662
      8 -4
      11:36, 4 авг 2020
      На кой дъска на кой две на вас цяло дюшеме!!!
      (То с тази ГЕРБерастка власт на много взе да им хлопа дъската)
    • Ам
      Амена
      6 -1
      11:56, 4 авг 2020
      А на кой пунктуацията :)
    • За
      Заинтересован
      5 -2
      12:54, 4 авг 2020
      За кое заведение става въпрос?
    • Щу
      Щуката
      7 0
      14:50, 4 авг 2020
      До Килера
  • 2
    Др
    Друг клиент
    7 -3
    11:18, 4 авг 2020
    И като не е наработа се навира при протестиращите.
    • Ро
      Росен
      9 -4
      11:20, 4 авг 2020
      Накрая ще се натръшкат всички! И ще стане весело! В градинката!
  • 3
    Ан
    Андреева
    9 -7
    12:56, 4 авг 2020
    Хората от Италия се оплакват, че старите им роднини умират от старост, а здравните власти по задължение на министерството на здравето и сигурноста пишат в смъртния акт Ковид-19 и никой не може да направи нищо против тази измама, запушват им устите, като им дават пари от Европейския съюз за пострадали от пандемията.
    • Ам
      Амена
      11 -5
      13:23, 4 авг 2020
      Г-жо Андреева, не знам с каква цел правите кози коментар под тази публикация. Искате да намекнете, че въпросният човек, който няма дори 60 г. също е починал от старост? Или може би от диабета, който е държал под контрол толкова време, но сега рязко се е споминал от него. Моля, имайте мнение, но го изказвайте на правилното място, в правилното време. Съболезнования на семейството на без време отишлия си човек и Бог да го прости.
    • Ни
      Николай
      6 -2
      15:59, 4 авг 2020
      До гласувалите негативно за коментара на Амена. Какво точно не ви хареса в този коментар? Какво не е вярно от написаното? Първо мислете, после слагайте палците! Ама то мисленето е трудна работа. По-лесно е ей така да си хейтваме.
  • 4
    Да
    Да питам министъра
    4 0
    13:35, 4 авг 2020
    Краси,не е ли време за иновации в устния изпит за директори ?Щото уйдурмата на този етап е много голяма-тая глътна,значи е отличничка,другата пък .взе,че се задави,за нищо не става.Ами,дето го правят две в едно,твоя стол ли ще заемат?Схващаш,че така не трябва,нали?За устния трябва публично студио,тогава да видим коя е по-добрата,деца,родители и колеги да оценят.Защото комисията не се вълнува от от това,но обществото иска да знае и има право.Защото в нечии чекмеджета има дипломи,които се червят от срам.Засега толкова ,г-н Вълчев!
  • 5
    Де
    Демокрация
    4 -1
    18:10, 4 авг 2020
    В селата НЯМА НИКАКВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, дори най-обикновени хапчета за температура няма от къде да си купиш. Благодарение на това хората там трудно оцеляват и не защото болестите в 21 век са толкова страшни, а защото са върнати в 18 век, за да могат няколко алчни животни да се наплюскат. Бог да прости на починалият и да пази живите!
  • 6
    М
    м
    1 0
    20:26, 4 авг 2020
    Мерки нямя никой не ги спазва плащат си да не ги закачат и това е като забраната за цигарите на закрито България вече я няма граждани и селяни това е но зимата иде тогава голям х.й ни чака който все още не вярва ще повярва най сетне но кел файда
  • 7
    До
    До г-жа Андреева и Амена
    1 -1
    19:11, 5 авг 2020
    Г-жо Андреева, напълно ви подкрепям защото наши приятели от София ни разказаха как за починалата майка на благоевградчанка са и предложили 120 лв. За да пишат, че е починала от коронавирус, а тя не е издържала упойката за сърдечна операция! Сега, има или няма коронавирус , кой прави така, че хората да се съмняват?
Последни новини