Скандал разтърси "кухнята" на наградите "Златен глобус"

Светска репортерка от Норвегия съди Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус", твърдейки, че организацията действа като картел и неправомерно защитава членовете си от конкуренция, предаде Асошиейтед прес.

Репортерката Керсти Флаа е завела дело във федерален съд в Лос Анджелис. Тя твърди, че въпреки че пише за Холивуд в изтъкнати норвежки издания, нееднократно й е отказвано членство в организацията. В иска си Флаа посочва, че Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд постоянно отхвърля нови квалифицирани кандидати като нея, чиято работа се конкурира с тази на съществуващите членове.

Репортерката твърди също, че организацията разпределя чуждестранните пазари сред своите членове и "задушава" всяка потенциална конкуренция за тях.

"Квалифицираните кандидати за приемане в Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд на практика винаги се отхвърлят, тъй като по-голямата част от 87-те й членове не желаят да споделят или разделят огромните икономически ползи, които получават като такива", се посочва в иска.
Ищцата твърди още, че членовете на организацията се радват на огромни привилегии пред своите колеги, които правят същото, но не членуват в нея, особено по време холивудския награден сезон, чийто ранни месеци са доминирани от отличията "Златен глобус" като най-виден "предвестник" на Оскарите.

В иска се посочва също, че "студията стигат далече в стремежа си да угодят на членовете на организацията, като ги канят да присъстват на всяка индустриална проява и събитие, и най-важното - като им осигуряват ексклузивни интервюта със своите най-добри продуценти, режисьори, актьори и други таланти".

От Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд не са отговорили на молбите за коментар.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини