Много убити, ранени и щети след взрив в Бейрут

Мощна експлозия в пристанище на Бейрут уби поне 10 души, рани много хора и предизвика разрушения и щети в радиус от няколко пресечки, съобщи "Ройтерс".

Няма данни за пострадали български граждани при взрива, съобщи министерството на външните работи. Взривът е станал в район, недалеч от посолството на България в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. По сградата му има минимални щети - счупени прозорци.

Според държавната новинарска агенция NNA източници от силите за сигурност казват, че взривът е в зона, където има складове с експлозиви. Засега не е ясно какво е предизвикало трагедията и какви експлозиви е имало в складовете на ливанската столица.

"Видях огромно огнено кълбо и дим да се издига над Бейрут. Хората крещяха и бягаха, облени в кръв. Балкони бяха изкъртени от фасадите. Стъкла от високите сгради се посипаха по тротоарите", описва очевидец видяното.

Здравният министър говори за "много голям брой" ранени и много разрушния. Телевизия "Ал Майадин" съобщава за стотици ранени.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини