Трима непълнолетни откраднаха сладолед, велосипед и автомобил, с който катастрофираха

Трима непълнолетни са заловени при опит за отнемане на автомобил на улица „Простор“ в Димитровград, съобщават от областната дирекция на МВР.

На 8-ми срещу 9-ти август младежите се опитали да откраднат автомобил, като са срязали кабелите под таблото на „Фолксваген“, паркиран на ул. Простор в града, след което са оставили отключено возилото. Двете момчета са на 15 години и едно на 16 години. След подадения сигнал, тримата, двама от които от Димитровград и едно момче е от Свиленград, са установени и са задържани до 24 часа.

Момчетата са признали за действията си пред полицейските органи, като в хода на работата с тях станало известно, че същите в различно съучастие са извършили и други кражби на територията на града – откраднали са велосипед на стойност 300 лева от дом на улица „Чудомир“ и сладолед от хранителен магазин.

Пред полицаите те са признали и за кражба на автомобил, станала на 9-ти август. Тогава са задигнали „Ваз“ от улица „Ал.Стамболийски“, който подкарали и самокатастрофирали на улица „Гоце Делчев“. Пред криминалистите те признали, че задигнали отключената кола без съгласието на собственика й, увредили я и я изоставили.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ИК
    И кво
    1 -1
    12:55, 12 авг 2020
    И кво ша праим сега. За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. Защо не заловите и Борисов с еврата и кюлчетата, цяла България ще вие благодарна.
Последни новини