Пожар от сметище тръгна към стопански постройки в Свиленград

Към настоящия момент в област Хасково има два нови пожара, съобщиха от Областна администрация в Хасково.

Единият от тях е в квартал „Гебран“ в Свиленград. На място работят шест екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково. Пожарът е възникнал от сметището в квартала и обхваща стопански постройки и сухи треви. 

Другият пожар е обхванал 50 декара сухи треви в село Добрич в община Димитровград. Изпратените на място три екипа от огнеборци на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково са локализирали пожара.

Областният управител д-р Стефка Здравкова продължава да координира действията на институциите за овладяване на обстановката в областта. Тя е в непрекъсната връзка с всички институции, ангажирани с овладяването на пожарите.

Пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара площ, все още не е потушен. Продължава да гори и пожарът в община Любимец, между селата Георги Добрево и Оряхово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Панаетюф Теню ут Гердима
    3 -1
    21:48, 10 авг 2020
    И къ точно Стефка обласната координирана, нам ко прави, била саде във връзка. На хората главите хни горят, тя хни телефонираме. Ма Стефке, ма чедо, остай хората да си гледът рабтата, ни мой хни са пречка кат не.пазарен дюлгерин.
  • 2
    Же
    Железан
    4 -1
    21:51, 10 авг 2020
    Динко Тенев зам. кмета-най добрия координатор, както се казва координатор на координаторите.
    Стефка областната да го извика да координира и да си ходи в Харманли. Ако и там си остане, най-добре.
Последни новини