Пожарът между селата Нова надежда и Воден е локализиран

Изображение 1 от 4

    Пожарът между селата Нова надежда и Воден е локализиран тази нощ, съобщиха от общинската администрация в Хасково.

    На място остават два дежурни екипа на противопожарната служба от Хасково заради тлееща огнища. Периметърът на пожара се обхожда и наблюдава, за да не се допусне ново възпламеняване.

    Около 500 декара е засегнатата от пламъците площ. Щетите се изчисляват. Теренът е труднодостъпен, защото районът е прокопан от иманяри. Техниката не може да премине и се налага влизане в огнището на пожара и гасене на ръка.

    Кметът на община Хасково Станислав Дечев тази сутрин беше на мястото на пожара. Той благодари на всички екипи на пожарната и на общинско горско лесничейство, които работиха тук цяла нощ и не допуснаха огъня да тръгне към близките села.

    "Нашите момчета са изключителни професионалисти и при всички пожари в общината това лято те са сигурни партньори на пожарникарите при овладяване на пожарите" подчерта Станислав Дечев. Той призова всички да бъдат много внимателни при работа на открито. Въпреки че през следващите дни прогнозата не е за екстремно високи температури, в община Хасково през последните месеци не е валяло и най-малката небрежност може да предизвика  пожар.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини