5 ползи от консумацията на вода с мед

Медът е суперхрана, която трябва да присъства в менюто ни по-често. Сладкият нектар ни осигурява витамини от групата В, Е, А, К, С, органични киселини, въглехидрати, магнезий, сяра, калий, калций. Редовната консумация на мед ни помага да възстановим силите си, особено след спорт, балансира хормоните, помага при респираторни проблеми и други. Ако сте от тези, които често пият вода с лимон, вижте няколко здравословни ползи от чаша вода с малко мед. 

Помага в отслабването

Медът е богат на важни аминокиселини, минерали и витамини, които помагат за усвояването на холестерола и мазнините, като по този начин предотвратяват покачването на излишни килограми. Също така забързва метаболизма. Веднага след сън си направете напитка с чаша приятно топла вода и добавете към нея малко мед. Изпийте я преди закуската и кафето. Това ще раздвижи перисталтиката ви, ще ви даде енергичен старт на деня, ще алкализира организма.

Кожата става по-чиста и сияйна

Медът има мощни антибактериални свойства той помага да се поддържа кожата чиста, хидратирата, сияйна. В комбинация с лимон, спомага за пречистване на кръвта, детокс на черния дроб и целия организъм, извеждане на излишните течности от организма.

За по-силна имунна система

Още една причина да пиете по-често топла вода с мед е, че качественият мед ще ви осигури големи количества минерали, ензими и витамини, които осигуряват защита срещу бактерии. Като силен антиоксидант, медът помага и в борбата със свободните радикали в тялото. Всичко това усилва защитните сили на организма, а когато имате силна имунна система, боледувате по-рядко или пък настинката минава по-леко.

Подобрява се храносмилането

Ако страдате от запек и лошо храносмилане, не пропускайте да добавите към ежедневното си меню топла вода с мед. За кратко време ще ви помогне да подобрите изхождането. В онези моменти, в които коремът ви е подут и имате газове, отново изпийте чаша вода с малко мед. Ще се почувствате по-добре.

Поддържа ви хидратирани

Знаем, че консумацията на вода е задължителна, за да намалим риска от дехидратация. Много хора я изключват от менюто си, защото не харесват вкуса ѝ. Добавете малко мед към нея. Така ще получите вкусна напитка, която ще ви поддържа хидратирани и енергични през целия ден.

 

Източник: az-jenata
Последни новини