1 °C

Хасковска област е на 11-то място по безработица в страната

Хасковска област се нарежда на 11-та позиция по безработица сред 28-те области в страната, сочи справката на Регионалната служба по заетостт за месец юли.

Най-високо е равнището на безработните в региона в общините Маджарово-23 % и в Ивайловград-19,3 %. С най-ниско равнище на безработица са общините Димитровград – 6,6% и Хасково – 6.7%

Новорегистрираните лица през месеца в региона са 952-ма и са от различни икономически дейности. Най-много хора без работа са останали от сектора на услугите- 40,8% или 388 души.

21,6% или 206 са регистрираните от сектор „Индустрия”, от аграрния сектор в общия брой на безработните влизат 3,6% -34 души. Безработните лица, които не са определили отрасъла, от който са освободени от работа през месеца са 324 и представляват 34,0% от всички останали без работа.

През месец юли в бюрата по труда в региона са регистрирани 5 506 жени -61,4% от всички безработни и 3 463 мъже -38,6%. Броят на жените намалява спрямо предходният месец със 172, а на мъжете – със 119.

С висше образование без работа са останали 1 079 души, а като относителен дял те са 12,0%. Броят им спрямо предходния месец се увеличава с 45 лица.

Безработните лица със средно образование, в това число и със със средно професионално образование съставляват 46,6% и са 4 180. Спрямо предходния месец намаляват с 209 лица.

Безработните с основно и по-ниско образование са 3 710 души или 41,4%. Спрямо предходния месец те намаляват със 127 души.

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Im
  Ima
  32 -1
  14:14, 26 авг 2020
  За да се откриват нови работни места, трябва да се развива бизнеса. Това зависи, както от държавата, така също и от общинските власти. Още от времето на Г. Иванов започна тормоза и дискриминация на фирмите. Той искаше всичко или да минава през него или да се отчита/с облаги/ на него.
  Сега, с тази местна власт, бизнес средата не е по-добра. Но сега всичко се прави/наредби, правилници и др./ за една малка, нищожна като бройка, но най-важната прослойка от фирми. Близки до властта, получаващи по нечестен път всички обществени поръчки, раздути като цени, срокове за изпълнение и никакъв контрол.МВР и Прокуратурата са с широко затворени очи и уши. Но всички ги знаят. Това са хората на Д. Добрев - Т. Лилянов, Гаргов, Минев/май вече е в ДПС/и подлогите от т.н. Общински съвет. Другият бизнес се скапва постепенно и умира. Един Димитровград стои по-добре от Хасково. Тука са безкрайно алчни, тъпи продажници, начело с Кмета и нищо хубаво не очаква нашия град...
  • Им
   Им
   9 0
   14:42, 26 авг 2020
   Да, прави си... тези от статията не са.
  • Гр
   Гражданин
   18 -1
   15:50, 26 авг 2020
   Браво за коментара. Чиста истина. Дечев, Динко, Лечев, Гозев гледад само парите и да се задържат още малко.
  • Из
   избирам ГЕРБ
   3 -20
   17:36, 26 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Бр
   Браво
   14 -1
   21:18, 26 авг 2020
   Отличен коментар описващ как ГЕРБ ,а преди и Г.Иванов превърнаха Хасково в почти невъзможно място за живеене.
   Невъзможно за хора извън Мафията ГЕРБ.
   Предвиждам,че до месеци членство в ГЕРБ,ще бъде равно на присъда и затвор!
  • Къде сте и-м-б-е-ц-и-л-и
 • 2
  Им
  Има на баба ти хурката
  14 0
  14:39, 26 авг 2020
  Всичко става с връзки и много добре знаеш, галфон такъв!
 • 3
  Ко
  Корупцията прелива
  10 0
  21:27, 26 авг 2020
  Томно такъв пример за наглост и корупция са паркингите на града дадени на "търг" с един единствен кандидат на СИМВОЛИЧНИ цени за 10 години напред. Града губи а една любимешка "бизнесменка" печели луди пари от нас гражданите! Продажните управници на града ни продават всеки ден и то за години напред. Уж щяха да и търсят сметка - ползвала повече кв. метри от тези по договор, да и вдигат цените - ама отново си затраяха, щото им подадоха, запушиха им устите! Долни гербави мутри, продажници и още по-нагли и агресивни бизнесменки, с прости дини на раменете си!
 • 4
  До
  До Им
  8 0
  21:57, 26 авг 2020
  Им, аз пък смятам че бизнес в града няма! Всички новоизлюпени "бизнесмени" най-голямото им перо за печалби е труда на служителите - пестят от заплати, в същото време здраво експлоатират - по 10-12 часа, често без осигуровки, или официално за 4 часа! Отношението към служителите и като към роби, указанията и нарежданията неадекватни. Езика често е груб и дори се проявява агресия. Не може всеки фирмаджия да се изявява като висша власт! А шефските синчета и щерки - гледат това отношение и се държат по същия начин. Повечето мамини синчета са разглезени, не могат да станат сутрин, не могат нищо да работят в мамината фирма. Чакат да им се поднесе сутрин кафе, че да се разсънят и да им премине махмурлука. По цял ден сипят хвалби какво щели да направят - ама в бъдеще време и само си губят времето и чакат обслужване! Мамините щерки - и те същата стока - сутрин се мятат на таксито за училище, щото крака нямат. Всеки ден мъкнат бутикови парцалки, ама маминка в същото време няма пари да плати повече от минимална заплата. Изобщо сбъркана фирмаджийска работа, също като сбърканата държава, която позвола това да е законно и да се случва!
 • 5
  Корупция се бори като в младото поколение се изгражда вяра към Бога. Неверен народ оправия няма
 • 6
  Бай Г.а.н.ю готов да п.р.е.ц.е.к.а другия за н.е.к.о.й л.е .ф. И в резултат държавата стана к.е.н.е.ф. ФАКТ
 • 7
  Ан
  Анонимен
  1 0
  21:57, 27 авг 2020
  И какво сега,трябва да се гордеем ли

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини