27 °C

Хасковска област е на 11-то място по безработица в страната

Хасковска област се нарежда на 11-та позиция по безработица сред 28-те области в страната, сочи справката на Регионалната служба по заетостт за месец юли.

Най-високо е равнището на безработните в региона в общините Маджарово-23 % и в Ивайловград-19,3 %. С най-ниско равнище на безработица са общините Димитровград – 6,6% и Хасково – 6.7%

Новорегистрираните лица през месеца в региона са 952-ма и са от различни икономически дейности. Най-много хора без работа са останали от сектора на услугите- 40,8% или 388 души.

21,6% или 206 са регистрираните от сектор „Индустрия”, от аграрния сектор в общия брой на безработните влизат 3,6% -34 души. Безработните лица, които не са определили отрасъла, от който са освободени от работа през месеца са 324 и представляват 34,0% от всички останали без работа.

През месец юли в бюрата по труда в региона са регистрирани 5 506 жени -61,4% от всички безработни и 3 463 мъже -38,6%. Броят на жените намалява спрямо предходният месец със 172, а на мъжете – със 119.

С висше образование без работа са останали 1 079 души, а като относителен дял те са 12,0%. Броят им спрямо предходния месец се увеличава с 45 лица.

Безработните лица със средно образование, в това число и със със средно професионално образование съставляват 46,6% и са 4 180. Спрямо предходния месец намаляват с 209 лица.

Безработните с основно и по-ниско образование са 3 710 души или 41,4%. Спрямо предходния месец те намаляват със 127 души.

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Im
  Ima
  32 -1
  14:14, 26 авг 2020
  За да се откриват нови работни места, трябва да се развива бизнеса. Това зависи, както от държавата, така също и от общинските власти. Още от времето на Г. Иванов започна тормоза и дискриминация на фирмите. Той искаше всичко или да минава през него или да се отчита/с облаги/ на него.
  Сега, с тази местна власт, бизнес средата не е по-добра. Но сега всичко се прави/наредби, правилници и др./ за една малка, нищожна като бройка, но най-важната прослойка от фирми. Близки до властта, получаващи по нечестен път всички обществени поръчки, раздути като цени, срокове за изпълнение и никакъв контрол.МВР и Прокуратурата са с широко затворени очи и уши. Но всички ги знаят. Това са хората на Д. Добрев - Т. Лилянов, Гаргов, Минев/май вече е в ДПС/и подлогите от т.н. Общински съвет. Другият бизнес се скапва постепенно и умира. Един Димитровград стои по-добре от Хасково. Тука са безкрайно алчни, тъпи продажници, начело с Кмета и нищо хубаво не очаква нашия град...
  • Им
   Им
   9 0
   14:42, 26 авг 2020
   Да, прави си... тези от статията не са.
  • Гр
   Гражданин
   18 -1
   15:50, 26 авг 2020
   Браво за коментара. Чиста истина. Дечев, Динко, Лечев, Гозев гледад само парите и да се задържат още малко.
  • Из
   избирам ГЕРБ
   3 -20
   17:36, 26 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Бр
   Браво
   14 -1
   21:18, 26 авг 2020
   Отличен коментар описващ как ГЕРБ ,а преди и Г.Иванов превърнаха Хасково в почти невъзможно място за живеене.
   Невъзможно за хора извън Мафията ГЕРБ.
   Предвиждам,че до месеци членство в ГЕРБ,ще бъде равно на присъда и затвор!
  • Къде сте и-м-б-е-ц-и-л-и
 • 2
  Им
  Има на баба ти хурката
  14 0
  14:39, 26 авг 2020
  Всичко става с връзки и много добре знаеш, галфон такъв!
 • 3
  Ко
  Корупцията прелива
  10 0
  21:27, 26 авг 2020
  Томно такъв пример за наглост и корупция са паркингите на града дадени на "търг" с един единствен кандидат на СИМВОЛИЧНИ цени за 10 години напред. Града губи а една любимешка "бизнесменка" печели луди пари от нас гражданите! Продажните управници на града ни продават всеки ден и то за години напред. Уж щяха да и търсят сметка - ползвала повече кв. метри от тези по договор, да и вдигат цените - ама отново си затраяха, щото им подадоха, запушиха им устите! Долни гербави мутри, продажници и още по-нагли и агресивни бизнесменки, с прости дини на раменете си!
 • 4
  До
  До Им
  8 0
  21:57, 26 авг 2020
  Им, аз пък смятам че бизнес в града няма! Всички новоизлюпени "бизнесмени" най-голямото им перо за печалби е труда на служителите - пестят от заплати, в същото време здраво експлоатират - по 10-12 часа, често без осигуровки, или официално за 4 часа! Отношението към служителите и като към роби, указанията и нарежданията неадекватни. Езика често е груб и дори се проявява агресия. Не може всеки фирмаджия да се изявява като висша власт! А шефските синчета и щерки - гледат това отношение и се държат по същия начин. Повечето мамини синчета са разглезени, не могат да станат сутрин, не могат нищо да работят в мамината фирма. Чакат да им се поднесе сутрин кафе, че да се разсънят и да им премине махмурлука. По цял ден сипят хвалби какво щели да направят - ама в бъдеще време и само си губят времето и чакат обслужване! Мамините щерки - и те същата стока - сутрин се мятат на таксито за училище, щото крака нямат. Всеки ден мъкнат бутикови парцалки, ама маминка в същото време няма пари да плати повече от минимална заплата. Изобщо сбъркана фирмаджийска работа, също като сбърканата държава, която позвола това да е законно и да се случва!
 • 5
  Корупция се бори като в младото поколение се изгражда вяра към Бога. Неверен народ оправия няма
 • 6
  Бай Г.а.н.ю готов да п.р.е.ц.е.к.а другия за н.е.к.о.й л.е .ф. И в резултат държавата стана к.е.н.е.ф. ФАКТ
 • 7
  Ан
  Анонимен
  1 0
  21:57, 27 авг 2020
  И какво сега,трябва да се гордеем ли

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини