Петима министри позлатили „Дънди Прешъс“. Преглед на печата

Новината за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов присъства в страниците на всички вестници. "Труд" прогнозира криза с проекта за Конституция, сред чиито автори е самият Кирилов. "Изгониха Данаил Кирилов заради Конституцията", пише "Дума"-  според изданието най-вероятната причина за оставката са острите критики към предложението за нова Конституция.

"24 часа" пише, че един от обсъжданите варианти след оставката е, зам.-министър дългосрочно да поеме ръководството на правосъдното ведомство. Възможно е да няма нов титуляр за поста до началото на ноември, отбелязва изданието.

Петима министри позлатили „Дънди Прешъс“, пише на първа страница в. "Труд". Концесията за находището “Челопеч” е в полза на канадската компания “Дънди Прешъс Металс” и при сключването й не е защитен държавният интерес. Това сочи прокурор Красимир Кирилов от Софийска градска прокуратура в постановлението си, с което на 17 август праща разследването в Специализираната прокуратура с мнение, че петима енергийни министри, подписвали договори и споразумения с канадската компания трябва да бъдат разследвани за безстопанственост.

Въпросните петима министри са Петър Жотев от правителството на Иван Костов, Лидия Шулева от кабинета “Сакскобургготски”, Петър Димитров от Тройната коалиция, Трайчо Трайков от кабинета “Борисов 1” и настоящият енергиен министър Теменужка Петкова.

Пет месеца след началото на епидемията от коронавирус, заразата оформи т.нар. областни клъстери, информира "24 часа". Така в София, Благоевград и Разград основна част от заразените работят във фирми, шивашки цехове и предприятия, докато във Враца има най-много заразени, завърнали се от чужбина, показва справка на вестника. Бургас се справя най-добре от големите градове. От началото на сезона досега няма турист в карантина.

Над 1000 учители се търсят в училищата и детските градини в страната преди първия звънец, показа проверка на "Телеграф". Само в столицата свободните позиции са около 400. Най-много липсват математици, учители по информационни технологии, биолози, химици. Традиционно се наблюдава и недостиг на преподаватели в занималните.

12 блока от общежитията на 6 университета в страната ще бъдат ремонтирани със 100 млн. лв, които бяха отпуснати от правителството преди две седмици, съобщава в. "Монитор". От Националното представителство на студентските съвети обаче имат за цел бройката да нарасне до 20 и е подготвен списък с резерви.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    E
    E
    10 0
    07:38, 27 авг 2020
    Трябваше 15-20 години докато изкопаят всичкото злато и чак тогава да го установят.
  • 2
    Пу
    Путин е виновен
    6 -2
    07:56, 27 авг 2020
    Той подписа договорите. Той взима златото. Дънди му го връщат след като го вземат. Това е линията. ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ. Западняците са едни дори хора. Те не подкупват политици в България. САМО ПУТИН ГО ПРАВИ. Нали така. Такава е линията за писане във всички форуми
  • 3
    Га
    Ганчо
    5 -1
    08:35, 27 авг 2020
    Те на тия суперинтелигентните разбирачи още 200 години коммунистите ще са им виновни.Някой трябва да им е виновен за да може да се оправдават
  • 4
    Кю
    Кюмуров
    4 0
    09:38, 27 авг 2020
    Златото е подарено срещу 1 процент от печалбата на фирмата. А ние едно време събирахме с ръце всяка бучка въглища в ползу роду.
  • 5
    Са
    САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ
    4 0
    10:08, 27 авг 2020
    Руска фирма да копаеше златото. Такъв вой до небесата. Обаче като е западналяшка -ТИШИНА. Всички са налапали един голям западналяшки ХОЙ
Последни новини