Парламентът не събра кворум и няма да заседава днес

Парламентът не събра кворум за започване на заседанието. Системата отчете 112 депутати при необходими 121.

След неуспешни опити за регистрация и проблеми със системата за гласуване председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че днес няма да има заседание, а следващото редовно заседание е в сряда от 9.00 часа.

След тези думи на Караянчева, "БСП за България", които не се регистрираха, скандираха "Оставка". ДПС също не се регистрираха в началото.

По програмата днес парламентът трябваше да ратифицира споразумението между Европейската комисия и Република България по инструмента SURE за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19.

В дневния ред беше и първото четене на промени в Закона за българските лични документи. Предвиден беше и редовен парламентарен контрол, в който трябваше да участват министрите Костадин Ангелов, Емил Димитров и Лъчезар Борисов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    6 0
    10:17, 4 сеп 2020
    Ако бях народен представител:"Искъм оставката на Цвета,защото се унижавам да ми бъде шеф една проста п....а,а вие колеги ако не ме подкрепите,сте още по-прости п....и от нея."
  • 2
    Ка
    Какъв
    5 0
    11:56, 4 сеп 2020
    Какъв парламент, подкрепян с 2 % от населението на България. Изедници! Не се наядоха и накрадоха. Пълно е с такива като председателката, кърджалийската ***** и много други като нея.Простаци и купувачи на дипломи. Първо, партията на герб е платена германска партия, второ- дпс е еничарска партия от етнически тип. И двете са противозаконни, но удобни на диктаторите. Много от предателите-депутати влезнаха с нагласени бюлетини. Не виждам достойни хора сред тях.
    Ето защо хората излезнаха на улицата. Вижте цялата държава-оплетена в паяжината на мракобесието и посредствеността. Неуки хора, не дай боже сляпо да прогледне. Не ги уважавам и по свойски ще ги "поздравявам".
Последни новини