Южна Корея се присъедини към COVAX, иска да ваксинира 60% от населението

Южна Корея се стреми да осигури достатъчно ваксини срещу COVID-19 за прилагане на 30 милиона души, или около 60 процента от населението на страната, заяви министерството на здравеопазването във вторник, цитиран от агенция Yonhap.

Изчислено е, че са необходими две дози ваксина, за да може човек да придобие имунитет срещу вируса.

За да получи ваксините от механизма COVAX, страната подаде документи за присъединяване към международната организация на 31 август и ще изпрати правно обвързващо писмо за потвърждение до петък.

Страната ще плати авансово плащане от 172,3 милиарда вона (145,5 милиона щатски долара), за да се присъедини до 9 октомври и да търси отделни сделки с глобални фармацевтични компании.

Ваксините, които Южна Корея иска да осигури, ще бъдат определени въз основа на безопасността, ефективността, цената и кога те могат да бъдат предоставени за употреба, се казва в съобщението.

По-рано здравното министерство заяви, че страната се стреми да разработи ваксина през 2021 г.

Във вторник страната съобщи за още 106 случая на COVID-19, което увеличи общия брой дела на 22 285. Броят на смъртните случаи е 367, като смъртността достига 1,64 процента.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Цо
    Цонев
    3 0
    09:30, 15 сеп 2020
    Започна се! Това е лудост! Нали троловете пишеха, че това са само теории на конспирациите и няма да има никакво ваксиниране?! Ето, че не е теория на конспирацията, а самата истина.
    Хора осъзнайте се! Ще ни изтребят!
    Страшна ще бъде ваксината, а не вируса.
    Тя ще води до стерилитет!
Последни новини