Путин стои зад опита за отравянето ми, заяви Навални

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви за списание "Шпигел", че руският президент Владимир Путин стои зад възможното му отравяне, предаде Ройтерс.

Според германските лекари, които лекуваха Навални в берлинска болница, той е бил отровен с нервнопаралитичен газ "Новичок". Руският опозиционер беше изписан миналия месец.

"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се", каза Навални пред германското списание.

Кремъл отрича да е замесен в инцидента и заяви, че все още не са му предоставени доказателства, че е било извършено престъпление, припомня Ройтерс.

Навални заяви за "Шпигел", че ще се върне в Русия.

"Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.

Според близък до Навални политически активист на руския опозиционен лидер ще е нужен още поне един месец, за да се възстанови напълно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    баси
    6 0
    14:51, 1 окт 2020
    сигурно на опаковката на хапчето пише- заръчано от путин. русофобията е новата болест на света. както наш бай хой се бори с Радевд защото неможе да го подчини така и едни чичковци се борят с Русия защото също не могат да я подчинят. И не могат заради Владимр. Умен е. Не им се дава. Бог да го благослови
  • 2
    Ед
    един от Вас
    4 0
    15:45, 1 окт 2020
    Много е малък Навални, че Путин да се занимава с неговата персона. Сам иска да си вдигне акциите, та Западът да му даде повечко пари.
  • 3
    Бу
    Бубо..
    3 0
    15:58, 1 окт 2020
    Колко сърцераздирателно ,с този Навални.......
    Джулиан Асанж ве4е месеци гние в британския затвор,заплашен с екстрадиция и смъртно наказание в Сащ....ама в'' свободните,независими и евродемократи4ни медии''...нищу за него не пишат,баце.:)
  • 4
    Са
    само не разбирам
    3 0
    16:04, 1 окт 2020
    Всеки който плюе по Владимир трябва охрана от Руската държава ли да има. Щото ако го утепе американец ще сочат с пръст руснака и ще викат -той беше
Последни новини