8 °C

Любовта съществува и след 70 години: В Дома за стари хора в село Фатово пак вдигнаха сватба

Изображение 1 от 2

  Тя е на 76 години, той - на 72. Двамата живеята в Дома за стари хора в село Фатово. И доказват, че любовта съществува и след 70 години. Рускинята Галина Розовская каза тържественото "да" и сключи брак със 72-годишния си любим Васил Василев. Двамата
  имаха истинска, макар и скромна церемония в Дома, а бракът им бе узаконен от кмета на село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. "Постарахме се да има всичко - пита, мед, музика, целувки и прегръдки, досущ като на младежка сватба. След сключване на брака Галина и Васил ще живеят в обща стая с баня и тоалетна. Заради пандемията външни хора не се допускат в дома, така е и за сватбата им. Бях поканен за кум, но има риск от конфликт на интереси и отказах", каза шефът на Дома Живко Билянов.

  Двамата младоженци си общуват на руски език. Васил Василев е бивш учител в  Художественото училище в Смолян, но е завършил в Санкт Петербург. Бившата му съпруга също е била рускиня. Галина Розовская пък е бивша съпруга на ивестния изкуствовед и културолог проф. Иван Маразов. Двамата се запознават, като студенти в Русия. Галина идва в България с него през 1968 г. и след 10 години, през 1978 г. се развеждат. Тяхна дъщеря е Елена Маразова, която почина през 2016 г. от рак. Когато дъщеря им се разболява, Галина пристига в България, но покрай притесненията получава инсулт и има парализи на част
  от тялото. Така попада в Дома в Родопите. За да пребивава в България тя трябва да плаща 825 лева годишно, за застраховка, разрешение и карта за пребиваване. Миналата година домуващите и персонала във Фатово й събраха сумата, тъй като пенсията ѝ е 220 лв. и не покрива дори разходите ѝ за дома и лични нужди. Галина постоянно получава дарения и грижа от персонала, за да има сносен живот.

  СмолянБгвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ни
   НИКИ МЕХЛЕМСКИ
   4 0
   21:47, 1 окт 2020
   Аидук Билянов намали кражбите от бедните стари хора. Намали моита вноска а аз като намаля къркането и работата тамън.
   Н.М.- твои приятел и закрилник.

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
  27 окт 2020
  Последни новини