Цветан Василев ще обжалва екстрадицията си

Цветан Василев все още не е получил решението на Висшия съд в Белград за екстрадицията, съобщи за "По света и у нас" по БНТ адвокатът му Константин Симеонов.

Подсъдимият за фалита на КТБ е научил от медиите, че съдът е излязъл с решение по казуса. 3 дневният срок за обжалване започва да тече от връчването на съдебния акт на Василев или упълномощен от него адвокат.

Симеонов каза, че решението ще бъде обжалвано пред Апелативния съд. Това е трето по ред подобно решение, което апелативните съдии връщат на Висшия съд с указания за искане на още информация и доказателства от българската прокуратура.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Висшият съд в Белград е разрешил екстрадицията на бившия собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. Според съда са изпълнени всички законови предпоставки за предаването на Василев на българските съдебни власти.

Решението е по искане за екстрадиция, изпратено от българската прокуратура още през есента на 2014 година. Решението е на първа инстанция и в тридневен срок адвокатите на Цветан Василев можеха да го обжалват пред Апелативния съд. Последната дума е на сръбското Министерство на правосъдието. Това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела.

Източник: БНТ

Коментари в сайта

Последни новини