Android TV такъв, какъвто го познаваме, ще бъде заменен от Google TV

Android TV се разви доста през последните години като платформа, но липсата на собствен хардуер от Google караше мнозина да се притесняват за нейното дългосрочно бъдеще.  Сега най-сетне имаме идея как точно ще изглежда то – новият Chromecast. Той идва с нова платформа, наречена Google TV и именно тя ще замени Android TV през следващите две години.

Технически погледнато, Google TV все още е Android TV. Всъщност, тя дори е построена върху Android TV 10. Операционната система обаче не е просто нов вариант, създаден за собствения хардуер на Google, а ще бъде ТВ платформа, която гигантът ще използва на своите устройства и ще направи достъпна за производителите на сходен хардуер.

Считано от 2021 г., Google TV ще започне да се появява на умни телевизори и джаджи, съществувайки на пазара успоредно с Android TV. Към 2022 г. обаче, всички актуални Android TV устройства или ще бъдат ъпдейтнати до новия стандарт, или поне ще възприемат някои от неговите функции.

Новото Google TV изживяване предлага напълно преобразен начален екран, който съдържа вашите приложения, препоръки за съдържание, спонсориране съдържание, YouTube и др. Както споменахме, вече може да пробвате Google TV на новия Chromecast, който е в продажба на цена от 49 долара.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини