Пясъчните кръгове в Уелс (видео)

Група артисти отдават почит на своя кумир Марк Трийнър. Те сътворяват в пясъка гигантска рисунка, вдъхновена от неговото наследство - това, което всеки художник би искал да постигне: да привлече хората, да вярва в магия, художествено изразяване, човешки постижения и приятелство. И да цени малките неща в много по-голямата схема.

Уелският пясъчен артист Марк Трийнър почина на 2 юли 2020. Той създава на сложни дизайни на плажовете в Корнуол и по-късно в Пемброкшир, Уелс и е известен в района.

Тренър създава своите пясъчни рисунки, като първо скицира върху хартия и след това използва гребла, за да ги пресъздаде на плажа. Неговите творби остават на плажа едва до следващия прилив. Заради тази тяхна мимолетна природа и кръгови форми, пясъчните рисунки на Трийнър са сравнявани с житните кръгове. Със създаването на своите пясъчни творения той се захваща, за да забавлява сина и дъщеря си. Послед веселието на плажа се превръща в изкуство. Смъртта си артистът среща на плаж, който познавал добре. Той е намерен в Тинтагел в Корнуол, където отишъл да плува, а неговата партньорка казва, че през последните седмици се оплаквал от болки в гърдите.

Неговите мимолетни творения вдъхновяват хората и дават енергия за сътворяване на още, като стават почти ритуал. Осмислянето им е по-важно от дълговечността им. В крайна сметка в мащаба на голямата вселена времето до следващия прилив не се различава особено от това за един човешки живот или съществуването на някоя империя. Това са само мигове. Ние сме тези, които им придават смисъл и за които тези мигове значат много.

В съобщението на Мирка (художник и дизайнер) се казва: "В последния ден на юли малък екип, включващ Пол Бъртън, моят партньор Стюарт Дайк, дъщеря ни Джози и аз, се събрахме заедно в Брийн, в Съмърсет, за да създадем 200 фута дълга рисунка в памет на Марк Трийнър. Никой от нас всъщност не се е срещал лично с него, но Марк е повлиял на мнозина, включително и на мен. Четири часа отне създаването на това смирено произведение на изкуството. В центъра на рисунката има Луна и Слънце, две противоположности, които се допълват взаимно. Вътре на Луната е украсена с мандала с мехурчета, изобразяващи четирите елемента Земя, Вода, Огън и Въздух."

По-долу можете да видите компилация от пясъчните кръгове на Марк Трийнър.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини