Автоинструктори от Хасково и Кърджали тръгнаха към София на протест

    Автоинструкторите от Хасково ще се включат днес в Националния протест в столицата. Те тръгнаха с развети знамена тази сутрин от сборния пункт в края на града. Към тях се присъединиха и колегите им от Кърджали и Димитровград. Край Пловдив по АМ“ Марица“ към върволицата са се присъединили и хора от бранша от Пловдив и Стара Загора.

    „Магистралата е посиняла от У-та!“ , разказа по пътя Валентин Пашов от Хасково.

    Искането на протеста е за стопиране на Наредба 37, която в момента е публикувана с направените предложения за изменение в нея за обществено обсъждане. Тази наредба е свързана с обучението на новите непрофесионални шофьори. Автоинструкторите са и против Наредба 41, която касае професионалната квалификация на водачите от категориите С, С+Е и Д.

    Браншът не е съгласен и учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски обекти, тъй като коментарите им са, че това ще доведе само до излишен разход за школите, без принос в качеството на подготовката на кандидат-водачите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пе
      Петър
      12 -5
      11:42, 7 окт 2020
      Гледам учебни джипове,мерцедеси...доста книжки са продали!
    • 2
      Бе
      безпристрастен
      9 -6
      12:47, 7 окт 2020
      Всеки има право да отстоява правата си с или без протест. Но да произвеждат убийци на пътя срещу "мръсни сребърници" , не съм съгласен. Първо изчистете собствената си къщичка от продажни мекерета, които играят с ДАЕ -джиите и тогава елате да протестирате. А до тогава просто ще ви гледам агонията как се гърчите в собствената си продажна кожа. Протестите ви са кьорфишек и Бате Бойко ще ви праска с 200 километра в час.
      • ЯП
        Я па тоя
        7 -5
        14:07, 7 окт 2020
        Като си безпристрастен защо се подмокряш пред бате си Боко като немкиня с негър?
    • 3
      Ге
      Георги
      5 -1
      16:00, 7 окт 2020
      Рушветчии...

    Още новини

    Последни новини